Peter Handzuš Krimi

Horskí záchranári pátrali po 31-ročnom mužovi. Našli ho bez známok života

Horskí záchranári hľadali vo Vysokých Tatrách strateného muža, po takmer štyroch dňoch ho našli mŕtveho. Pátrali po ňom už od soboty, kedy ich v podvečerných hodinách požiadali rodinní príslušníci o pomoc. 31-ročný turista odišiel ráno na výlet do Vysokých Tatier a už sa nevrátil.

Ilustračný obrázok k článku Horskí záchranári pátrali po 31-ročnom mužovi. Našli ho bez známok života
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom jeho výstupu bola Hlinská veža, s rodičmi poslednýkrát telefonoval počas výstupu a sľúbil, že z vrcholu sa opäť ozve. Keďže sa dlhšie neozýval rodičia požiadali horských záchranárov o pomoc. Cez Prezídium Policajného zboru záchranári HZS požiadali o lokalizáciu jeho mobilného telefónu. Ešte v ten večer odišli dve skupiny záchranárov prepátrať danú oblasť, každá do inej doliny. Po celonočnom hľadaní sa vrátili a požiadali o nasadenie leteckej techniky.

V nedeľu danú oblasť prehľadávali záchranári zo zeme aj zo vzduchu. Do hľadania sa zapojili aj psovodi zo služobnými psami a o súčinnosť bola požiadaná aj letka ministerstva vnútra. Hľadaného muža sa podarilo nájsť po štyroch dňoch pátrania v Hlinskej doline pod Hlinským sedlom bez známok života.

Záchranári telo nebohého pomocou šmyku, nosidiel a terénneho vozidla transportovali do Domu smútku v Starom Smokovci, kde ho odovzdali príslušníkom polície a obhliadajúcemu lekárovi. Do celej záchrannej akcie bolo nasadených 19 profesionálnych a šesť dobrovoľných zmluvných záchranárov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM