Peter Handzuš Správy

Horský priechod Vernár je už prejazdný. Sneh sa miestami nachádza na cestách vo Vysokých Tatrách

Horský priechod Vernár je už pre nákladné vozidlá prejazdný. V noci boli v celom regióne na cestách vozidlá zimnej údržby a len v Popradskom okrese posypali chemickým materiálom 1286 kilometrov vozoviek.

Ilustračný obrázok k článku Horský priechod Vernár je už prejazdný. Sneh sa miestami nachádza na cestách vo Vysokých Tatrách
Zdroj: TASR

Dážď a sneženie komplikovali v stredu (10.2) situáciu na cestách aj na Spiši. Najvážnejšia situácia bola na horskom priechode Vernár, kde sa skrížili dva kamióny. „Premávka bola obnovená pre osobné vozidlá v stredu o 14.30 h a pre nákladné vozidlá dnes o 2.30 h. Horský priechod je momentálne prejazdný, vozovka je mokrá a miestami sa tu nachádza kašovitý sneh. Jeho výška však nepresahuje jeden centimeter,“ informoval dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Jaroslav Štofko. Cesty sú mokré aj vo Vysokých Tatrách. Podľa dispečera sa na tatranských vozovkách nachádza miestami utlačený sneh do päť centimetrov.

Počas posledných 24-hodín bolo v okrese Poprad nasadených 25 mechanizmov. „V Popradskom okrese sa odpluhovalo 2940 kilometrov ciest. Na 769 kilometroch bol použitý interný posypový materiál, na 1286 kilometroch ciest zas chemický posyp,“ uviedol dispečer.

Cestári mali veľa práce aj v okolí Starej Ľubovne. „Na viac ako 600 kilometroch bol použitý interný materiál a dokopy bolo v okrese prepluhovaných 2262 kilometrov ciest,“ doplnil Štofko.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM