Monika Vengrínová Krimi

Huncovce po veľkej bitke na futbalovom ihrisku: Na poriadok v osade dohliadne rómska hliadka

Po tom, ako Rómovia z osady v Huncovciach zaútočili na mladých futbalistov a funkcionárov tamojšieho futbalového klubu, rozhodlo sa o vytvorení rómskej hliadky, ktorá bude dohliadať na poriadok v osade. Pôsobiť bude do mája, potom ju vystrieda hliadka financovaná z európskych peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Huncovce po veľkej bitke na futbalovom ihrisku: Na poriadok v osade dohliadne rómska hliadka
Zdroj: Webnoviny.sk

Aktuálna rómska hliadka je teda dočasná. Tvoria ju traja ľudia, pričom dvaja Rómovia budú dohliadať na poriadok v osade a jeden Neróm bude mať na starosti športové aktivity. Pôsobiť má do mája. Projekt dočasnej hliadky realizuje Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Kežmarku.

„Jej fungovanie sa môže predĺžiť, až kým ju nenahradí projekt Rómskej občianskej hliadky, ktorý má byť financovaný z prostriedkov Európskej únie,“ informovala Michaela Paulenová z Tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra.

Bitku aj naďalej vyšetruje polícia, pričom vyšetrovanie má v rukách Obvodné oddelenie Policajného zboru v Kežmarku. Ako ďalej uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, aktuálne je obvinených šesť ľudí. Dve osoby polícia obvinila z ublíženia na zdraví, štyri z výtržníctva.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM