Ľubomír Hudačko Správy

Ideálny TIP na predĺžený víkend: V Tatrách bude možnosť si POSLEDNÝKRÁT zalyžovať

Druhý májový predĺžený víkend bude bodkou za lyžiarskou sezónou v Jasnej a vo Vysokých Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Ideálny TIP na predĺžený víkend: V Tatrách bude možnosť si POSLEDNÝKRÁT zalyžovať
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Dnes24.sk o tom informoval Marián Galajda z Tatry mountain resorts (TMR), ktorá je prevádzkovateľom tamojších lyžiarskych stredísk.

V Jasnej sa bude lyžovať na Liptove aj na Horehroní, v úsekoch Chopok – Priehyba a Chopok – Kosodrevina, kde je na zjazdovkách v priemere ešte pol metra snehu.

Lanovky v prevádzke

„V prevádzke budú v sobotu, nedeľu a pondelok (6. – 8. 5.) kabínkové lanovky v úsekoch Biela púť – Priehyba a Priehyba – Chopok. Na južnej strane lanovky Krupová – Kosodrevina a Kosodrevina – Chopok,“ pripomenul Galajda. Dodal, že po víkende budú lanovky v Jasnej v prevádzke iba počas víkendov.

V Lomnickom sedle vo Vysokých Tatrách je na zjazdovke ešte meter a pol snehu.

Počas predĺženého víkendu budú lanovky v prevádzke v úsekoch Tatranská Lomnica – Štart, Štart – Skalnaté Pleso a do Lomnického sedla.

Pre peších návštevníkov bude v prevádzke aj pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok a Solisko Expres na Štrbskom Plese.

Horské káry

„Počas Tatranskej májovky si môžu návštevníci okrem jarnej lyžovačky, výletov lanovkami či ochutnávky tatranskej gastronómie vyskúšať aj jazdu na horských kárach na trojkilometrovej trati z medzistanice Štart do Tatranskej Lomnice,“ uviedol Galajda.

Po predĺženom víkende budú lanovky v Tatranskej Lomnici v jarnej údržbe od 9. do 19. mája. Na Štrbskom Plese bude lanovka Solisko Expres v prevádzke počas víkendov. Pozemná lanovka na Hrebienok bude naďalej v dennej prevádzke.

V Jasnej sa lyžiarska sezóna začala 3. decembra 2022, na Štrbskom Plese 10. decembra a 17. decembra v Tatranskej Lomnici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM