Peter Handzuš Basketbal

Iskra sa predstavila v prvom zápase na domácej palubovke: Zápas proti Nitre rozhodla až v závere

Vo Svite sa v sobotu večer stretli tímy, ktoré v prvých dvoch kolách Eurovia SBL nevyhrali. Domáca Iskra Svit nastúpila proti MBK SPU Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Iskra sa predstavila v prvom zápase na domácej palubovke: Zápas proti Nitre rozhodla až v závere
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk

Po vyrovnanom začiatku sa v druhej štvrtine Nitre podarilo po troch úspešných trojkách Svitu bodovo odskočiť. Svit sa vrátil do hry po prestávke, keď začal plniť taktické pokyny trénera Juga. Až v záverečnej desaťminútovke sa domáci dostali do vedenia, ktoré si udržali až do záverečnej sirény a zdolali tak Nitru o deväť bodov. Iskra potrebovala toto víťazstvo ako soľ. Príprava, ani prvé dva zápasy v lige jej nevyšli podľa predstáv.

„Som s výhrou spokojný, ale stále hovorím, že proti papierovo slabším súperom sa paradoxne hrá ťažšie. Zbytočne sme ich nechali sa chytiť. Mohlo to vyzerať inak, keby sme ich nenechali dať tri trojky, ktoré išli aj cez mňa. Behom chvíle sme prehrávali o deväť bodov. Potom sme ale zabojovali. Začalo nám to tam padať a zápas sme otočili,“ povedal po zápase domáci Peter Pipíška.

„Pred dnešným zápasom sme si povedali, že do zápasu vstúpime tak, ako to trénujeme, tvrdo, veď nemáme čo stratiť. Sme mladé družstvo, ktoré môže v lige iba niečo ukázať. 30–35 minút sme to aj ukazovali a bola to vyrovnaná partia. Záver sme si pobabrali sami,“ zhodnotil výkon hostí Ladislav Stojanov.

V stredu čaká Sviťanov zápas, v ktorom môže potvrdiť nástup na víťaznú vlnu. V Komárne sa ale ľahko nehrá žiadnemu tímu a zápas to bude pre Iskru ťažký.

Iskra Svit – MBK SPU Nitra 73:64 (16:16,13:23,­23:13,21:12)
Najviac bodov: Bakare 19, Pipíška 15, Blagojević a Petrucelli 13 – Simić 17, Stojanov 15, Pejović 13

Iskra Svit – MBK SPU Nitra 73:64
28
Galéria
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM