Peter Handzuš Basketbal

Iskru Svit čaká v play-off Handlová. Banská Bystrica si na súpera musí počkať do soboty

Iskra Svit dohrávala v stredu preložený zápas proti ŠKP Banská Bystrica. Pôvodne sa stretnutie malo odohrať začiatkom februára, no pre snehovú kalamitu vtedy hostia do Svitu pricestovať nemohli.

Ilustračný obrázok k článku Iskru Svit čaká v play-off Handlová. Banská Bystrica si na súpera musí počkať do soboty
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Bystričania prišli do Svitu v oklieštenej zostave. Podľa trénera Miroslava Grznára trénujú len s ôsmimi hráčmi. „Tento zápas nás pripravil o piate miesto. Veľmi sme chceli, no nevyhrali sme. Zlomový moment vidím v druhej štvrtine, keď náš hráč prihrával do fastbrejku a nedal, bola tam pokazená prihrávka a následne dal Svit dve trojky a jednu dvojku a vrátil sa naspäť do hry,“ zhodnotil zápas hosťujúci tréner Grznár.

Osem hráčov hostí už v druhom polčase nemalo dosť síl, aby udržalo domácu Iskru z dostrelu. Sviťania využívali chyby hostí a hlavne po polčase sa im darilo aj v streľbe. „Bol to veľmi ťažký zápas. Bystrica je atletický tím a veľmi zle sa proti nim hrá. Vyhrali sme tento dôležitý zápas a sme na piatom mieste v tabuľke,“ konštatoval hráč Iskry Svit Goran Fodor.

Aj hosťujúci hráč Milan Žiak potvrdil, že zápas vo Svite bol ťažký. „Chceli sme vyhrať, ale vedeli sme, že to bude ťažké. Svit na konci dal koše, keď to potreboval. Chýbalo nám v rotácii pár hráčov, možno nám odišla kondícia,“ povedal po zápase Milan Žiak.

Zápas vo Svite bol dosť otvorený. Viac sa v ňom útočilo ako bránilo. Goran Fodor strelil desať trojok, čo sa často nevidí. „Mal som taký zápas niekedy ešte ako junior. Ale ako senior som ešte toľko trojok nedal,“ prezradil s úsmevom na tvári Goran Fodor, ktorého čakajú povinnosti v kabíne aj za stý bod v zápase.

Iskra Svit už pred posledným zápasom základnej časti môže začať šiť taktiku na Handlovú, ktorá bude jej súperom v play-off. Banská Bystrica si na súpera v play-off musí počkať do soboty, kedý sa odohrá posledné kolo a spoznáme všetky štvrťfinálové dvojice.

Iskra Svit – ŠKP Banská Bystrica 102:95 (50:53)
Najviac bodov: Fodor 34, Jackson 19, Black 16 – Žiak 25, Thompson 17, Munsk 13

Iskru Svit čaká v play-off Handlová. Banská Bystrica si na súpera musí počkať do
31
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM