Monika Vengrínová Rôzne

Kaderníčky z Popradu to prezradili: Takéto požiadavky majú popradské nevesty!

Napriek tomu, že hlavná svadobná sezóna skončila, množstvo párov si svoje „áno“ povie aj v tomto období. Svadobný deň je veľkou udalosťou a najmä nevesty sa naň pripravujú dlho a svedomito. Popradské kaderníčky nám prezradili, aké sú tento rok v svadobných účesoch trendy i to, aké by mali byť.

Ilustračný obrázok k článku Kaderníčky z Popradu to prezradili: Takéto požiadavky majú popradské nevesty!
Zdroj: Dnes24.sk

„Svadobné účesy sú tento rok väčšinou voľne rozpustené, s rozcuchanými alebo ležérnymi vlnami,“ prezradila kaderníčka Gabika zo salónu Martini v Poprade a jej kolegyňa Janka doplnila: „Každú sezónu sa trendy menia, neustále je populárne niečo nové a nie každému to vyhovuje“.

Skúška účesu je rovnako dôležitá ako skúška šiat

Ako dodala, každý svadobný účes by mal byť najmä individuálne prispôsobený. Mal by vyzdvihnúť pekné črty tváre a naopak, odpútať od nedokonalostí. Každá nevesta má o svojom svadobnom účese určitú predstavu a do kaderníckeho salónu prichádzajú hneď s niekoľkými alternatívami. „Potom spoločne vyberieme a odskúšame účes, ktorý zákazníčka nosí počas celého dňa, aby sme vedeli, či dobre drží. Tiež vieme, ako ho v samotný svadobný deň zdokonaliť,“ vysvetlila majiteľka salónu Martina.

Skúška svadobného účesu je tak podľa Janky dôležitá rovnako, ako skúška svadobných šiat, nakoľko pomôže doladiť prípadné detaily účesu. Skúšku účesu i líčenia odporúča aj Martina, a to z toho dôvodu, aby si nevesta i kaderníčka utvorili jasnú predstavu, ako bude nevesta počas svadobného dňa vyzerať.

Žiadané sú najmä romantické účesy

Podľa jej slov si nevesty žiadajú najmä romantické účesy, ale závisí to najmä od toho, či sú vlasy na účes, aký si vyberú vhodné. „Niekedy tomu treba pomôcť a ponúknuť zákazníčke klipy do vlasov alebo iné doplnky,“ uviedla.

A aké sú túto sezónu najviac žiadané? Podľa Martiny sú to živé kvety, respektíve venčeky do vlasov. „Veľmi obľúbený je aj španielsky závoj, ktorý nevesty využijú najmä počas svadobného obradu,“ prezradila nám popradská kaderníčka.

foto: Salón Martini

Krásne svadobné účesy popradských neviest
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM