Martin Sýkora Rôzne

Kam cez víkend? Pozrite si prehľad vybraných podujatí, na ktoré sa môžete tešiť!

Prázdniny sú v polovici a leto v plnom prúde. Využiť letné dni sa dajú pri rôznych kultúrnych a spoločenských podujatiach. Pozrite si prehľad akcií, ktoré sú pre vás pripravené.

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend? Pozrite si prehľad vybraných podujatí, na ktoré sa môžete tešiť!
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Piatok

Poprad

17:00 – 20:00 Mestský útulok
VEČER OTVORENÝCH DVERÍ

V piatok 28.júla 2017 v čase od 17:00 do 20:00 pripravuje Mestský útulok pre túlavé a odchytené psy podujatie pre všetkých návštevníkov vo forme netradičného Večera otvorených dverí spojeného so sprievodným programom. Príďte potešiť psíkov z útulku. Bude aj prekvapenie!

19:00 Námestie sv. Egídia
MARTIN GEIŠBERG A DANIEL ŠPINER

Sandonoriko je autorský projekt s autorskou hudbou a textami. Texty sú magicko-realistické a hudba poetická, občas premiešaná básňami, nebrániaca sa ani experimentu. Projekt trvá tri roky a jeho členovia majú z neho veľkú radosť. Tento koncert je súčasťou koncertnej šnúry k novému vyššie spomenutému albumu s názvom V jabloňovom kraji.

Kežmarok

15:30 Veľké javisko pri radnici
THE KOWAL CHICKS

Vystúpenie hudobnej skupiny.

18:30 Kežmarský hrad – kaplnka
LE NUOVE MUSICHE

Poklady ranného baroka autorov – D´India, Kapsperger, Fontana, Castello, Ortiz. Účinkujú: Hilda Gulyás – soprán, Adam Szendrei – Barokové husle, Mateusz Kowalski – Viola da gamba, Hugo de Rodas – Arcilutna, baroková gitara, Jakub Mitrík – Theorba.

Zdroj: TASR

Sobota

Poprad

10:00 Námestie sv. Egídia
ZLATÁ RYBKA / Divadlo zo šuflíka

Veselé bábkovo-činoherné predstavenie vzniklo na motívy klasickej ruskej ľudovej rozprávky, ktorá prináša poučenie o tom, že lakomosť a chamtivosť sa nevypláca. Rozprávka je obohatená nielen o etnologické prvky, ale aj o interaktivitu či autorskú hudbu s pesničkami.

11:00 Námestie sv. Egídia
ANNOGALLERY OPEN AIR 2017 KERAMICKÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI A DOSPELÝCH

Keramické dielne, ktoré sa neuskutočnili 1.7.2017 pre nepriaznivé počasie, sa uskutočnia v náhradnom termíne 29.7.2017 so začiatkom o 11.00 hod. ANNOGALLERY v spolupráci s mestom Poprad pripravila pre Popradčanov každého veku možnosť zahrať sa s hlinou, vytočiť si na hrnčiarskom kruhu svoje umelecké dielko a vypáliť si ho v skutočnej keramickej peci.

8:00 – 15:00 Parkovisko pri Bille
BLŠÍ TRH A ZBERATEĽSKÁ BURZA STAROŽITNOSTÍ

Klub Veličanov pripravil blší trh a zberateľskú burzu starožitností. Vítané sú všetky zberateľské odbory. Sprievodným programom bude výstava automobilových veteránov.

Vysoké Tatry

16:00 Tatranská Lomnica – mestský park
19:00 Nový Smokovec – areál Kúpeľov a.s.
MR. 56

Koncerty rock and rollovej kapely z Lučenca.

Zdroj: TASR

Nedeľa

Poprad

15:00 Námestie sv. Egídia
GIPSY KINGS REVIVAL / FERKOVCI / PROMENÁDNY KONCERT

V Poprade sa predstaví rodinná kapela, ktorá dlhodobo pôsobila v Španielsku a na Slovensko prišla s novým hudobným štýlom pop–flamenco–latino-funky. Spolupracovali s osobnosťami ako sú B. Hronec, L. Štajdl, I. Kmeťo, M. Bagarová, J. Berky Mrenica, Sisa Sklovská, M. Čekovský a ďalší. Ich hudba spočíva vo vlastnej tvorbe, ale aj v celosvetovej hudbe od 50. rokov až po súčasnosť. Účinkujú aj ako Gipsy Kings Revival, kde hrajú španielske a tanečné piesne od kapely Gipsy Kings. Spievajú vo viacerých jazykoch – v španielčine, slovenčine, angličtine, rómčine, maďarčine.

Vysoké Tatry

16:00 Tatranská Lomnica – mestský park
19:00 Nový Smokovec – areál Kúpeľov a.s.
POPRADČANKA

Koncerty dychovej hudby z Popradu.

Mierové stretnutie kráľov z roku 1412

Od piatka 28. júla do nedele 30. júla si na hrade v Starej Ľubovni pripomenú historickú udalosť. Pôjde o mierové stretnutie kráľov Žigmunda Luxemburského a Vladislava II. Jagelovského z roku 1412.

„Na kráľovskú počesť predvedú jazdci svoje jazdecké umenie, sokoliari lov pernatými dravcami a všetko vyvrcholí na kráľovskej hostine,“ uviedol riaditeľ Ľubovnianskeho múzea Dalibor Mikulík. Program bude na hrade Ľubovňa prebiehať denne o 11.00, 13.30 a 15.30 h.

Hradné dni si pripomenú rok 1412, keď v Európe zúrila vojna. „Na poľsko–uhorskom pohraničí sa vypaľovali mestá, obyčajní ľudia už neverili na zázraky. Na hrade Ľubovňa však svitla nádej. Poslovia zvestovali, že sa tu stretnú králi, ktorí by mali dohodnúť mier,“ uviedol riaditeľ. Na hrad prišli kráľovské sprievody, rytieri i jazdci na koňoch. „Zo širokého okolia sa zvolalo 116 kuchárov a pekárov, zabilo sa 28 vykŕmených volov, 382 oviec, 6312 sliepok a doviezlo 16.000 vajec, nachystané boli i sudy s vínom,“ opísal Mikulík.

V programe bude účinkovať Malopolska choregiew husarska z Krakova, šermiarska skupina Bojník z Bojníc a sokoliarska skupina sv. Bavona z Banskej Štiavnice. Súčasťou podujatia bude aj nočná prehliadka hradu, ktorá sa uskutoční v piatok 28. júla. „Počas nej poodhalíme zákulisie mierového stretnutia kráľov v roku 1412 na hrade Ľubovňa. Program vyvrcholí nočnou ohňovou šou o 22.00 h na nádvorí hradu Ľubovňa. Prvý nočný vstup je o 21.00 h,“ uzavrel Mikulík.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM