Monika Vengrínová Rôzne

Kde sa páči Petrovi Hámorovi? Známy horelezec nám prezradil obľúbené miesta v Poprade a okolí

V rámci nášho seriálu o obľúbených miestach známych Popradčanov a Tatrancov vám tento raz predstavíme tri naj miesta popredného popradského horolezca Petra Hámora. Kam ho to u nás ťahá najviac?

Ilustračný obrázok k článku Kde sa páči Petrovi Hámorovi? Známy horelezec nám prezradil obľúbené miesta v Poprade a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Ako správny horolezec miluje hory a do mesta ho to neláka. „Som ten typ, ktorý sa do mesta veľmi nehrnie. Keď nemusím, tak tam nejdem, preto v samotnom meste špeciálne obľúbené miesta nemám. V okolí je ale veľa miest, kam chodím rád,“ priznal sa známy športovec s tým, že doma sa cíti v Tatrách, ktoré sú hneď za rohom a sú preňho číslom jeden. „V rámci prípravy som asi najčastejšie na Slavkovskom štíte, lebo ten je najbližšie,“ premýšľa Hámor.

Relax a pohodu ale hľadá i mimo hôr. Sám či s rodinou si najradšej chodí oddýchnuť do Aquacity, či do K-Vitalu, kde podľa jeho slov trávia skutočne veľa času. Okrem toho ho veľmi často možno nájsť i v práci, keďže jeho manželka je riaditeľka festivalu horských filmov a kanceláriu má na mestskom úrade, chodí často za ňou.

„Kým bolo v meste kino, tak som rád chodil aj do kina. Teraz je to trošku komplikovanejšie, lebo kino je už len v nákupnom centre a tá atmosféra je tam iná. Možno ma to chytí, ale zatiaľ nie. Ak už kino, tak rozhodne horské filmy na festivale,“ usmieva sa horolezec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM