Martin Sýkora Iné športy

Karate liga začala v Košiciach: Centralisti z prvého kola s medailami

V Košiciach sa uskutočnilo 1. kolo žiackej ligy v karate. Zastúpenie mali aj karatisti z Central karate klubu Poprad, kde si vybojovali 13 medailí (4-4-5).

Ilustračný obrázok k článku Karate liga začala v Košiciach: Centralisti z prvého kola s medailami
9
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Centralisti začali ligu v Košiciach ziskom 13-tich medailí. Vstup do ligových súbojov sa nedá nazvať inak, ako úspešným.

„Súťaž začala disciplínou karate agility, kde sa v kategórii dievčat na prvých miestach umiestnili Linda a Laura Klempové. Následne sme pokračovali disciplínou kata. V najmladšej kategórii kata chlapci sa na 3. mieste umiestnil Daniel Nedoroščík. V kategórii kata mladšie žiačky súperkam šancu nedala Ina Paľová a suverénne si vybojovala zlato,“ hodnotila Ivka Kucová z Central karate klubu Poprad.

V kategórii kata starší žiaci sa do finále prebojoval Branislav Dudek a umiestnil sa na 2. mieste. V kategórii kata staršie žiačky sa taktiež do finále prebojovala Nikola Bušovská a skončila celkovo na 2. mieste. V kategórii kata kadetky sa na 3. mieste umiestnila Katarína Dudeková a v poslednej kategórii kata družstvá kadetky v zložení Zoja Paľová, Zuzana Nedoroščíková a Nikola Bušovská si do Popradu odniesli zlatú medailu.

Súťaž nasledovala športovým zápasom – kumite. V najmladšej kategórii kumite dievčatá –24 kg sa na 3. mieste umiestnila Linda Klempová. V staršej kategórii kumite dievčata 8–9 rokov –30 kg sa na 3. mieste umiestnila Lea Kucová. V kategórii mladšie žiačky +40 kg si striebornú medailu domov odniesla Ina Paľová. „V kategórii kumite staršie žiačky +45 kg s 3. miesto vybojovala Nikola Bušovská a do finále sa dostala Zoja Paľová, ale súperka ju zmohla a tak si odniesla ďalšiu striebornú medailu do zbierky,“ dodala Kucová.

KARATE AGILITY
1. miesto – Linda Klempová, Linda Klempová

KATA
1. miesto – Ina Paľová, družstvo Central karate klub (Paľová, Nedoroščíková, Bušovská)
2. miesto – Branislav Dudek, Nikola Bušovská
3. miesto – Daniel Nedoroščík, Katarína Dudeková

KUMITE
2. miesto – Ina Paľová, Zoja Paľová
3. miesto – Linda Klempová, Nikola Bušovská, Lea Kucová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM