Martin Sýkora Iné športy

Popradskí karatisti priviezli 15 medailí: Ľubovňa im padla k nohám

V konkurencii vyše 260 pretekárov z 29 klubov z celého Slovenska získali Centralisti 15 medailí. Okrem jedného zlata im patria tri striebra a 11 bronzov.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti priviezli 15 medailí: Ľubovňa im padla k nohám
11
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

V sobotu (15.10.2016) sa v meste Stará Ľubovňa uskutočnil 1. Ročník súťaže Ľubovňa open cup, na ktorej sa zúčastnili aj karatisti z Central karate klubu. Súťaž bola otvorená disciplínou karate agility, kde si v najmladšej kategórii dievčat vybojovala striebro Laura Klempová.

Ďalej sa pokračovalo disciplínou kata, kde sa v najmladšej kategórii kata-dievčatá vo finále stretli sestry Klempové, ale napokon si zlato vybojovala Laura Klempová a Linda Klempová si domov odniesla striebornú medailu. V kategórii mladší žiaci si 3. miesto vybojoval Daniel Nedoroščík. V kategórii kata kadetky sa na 3. mieste umiestnila Katarína Dudeková. A v najstaršei kategórii kata juniori sa na 3. miestach umiestnili Matej Kordovaník a Peter Lacko.

PREČÍTAJTE SI AJ: MSR detí a žiakov v karate: Medaily aj pre Central karate klub Poprad

„Nechýbalo ani kumite – športový zápas. V kategórii kumite staršie žiačky nad 40kg sa Ina Paľová umiestnila na 3. mieste a jej sestra Zoja Paľová sa postarala o ďalšie 3. miesto v kategórii mladšie dorastenky –50kg. Ďalšie 3. miesta vybojovali Centralistky v kategórii kumite juniorky –59kg a to Ema Paľová a Jana Kromková. Už spomínaný Daniel Nedoroščík si ďalší bronz do zbierky odniesol z kategórie kumite mladší žiaci –28kg,“ informovala Ivana Kucová z Central karate klubu Poprad.

V najstaršej kategórii kumite juniori nad 70kg patrili 3. miesta opäť Centralistom a postarali sa o ne Matej Kordovaník a Ferdinand Hudaček, zatiaľ čo sa do finále prebojoval Peter Lacko, ale žiaľ súperovi podľahol a domov si odniesol striebornú medailu.

Výsledky:

KARATE AGILITY
2. miesto – Laura Klempová
KATA
1. miesto – Laura Klempová
2. miesto – Linda Klempová
3. miesto – Katarína Dudeková, Matej Kordovaník, Peter Lacko, Daniel Nedoroščík
KUMITE
2. miesto – Peter Lacko
3.Miesto – Ferdinand Hudáček, Matej Kordovaník, Daniel Nedoroščík, Jana Kromková, Ema Paľová, Ina Paľová, Zoja Paľová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM