Peter Handzuš Kultúra

Keď ruku Boh podáva: Urobte si pohodu s vianočným koncertom

Veriaci si v týchto dňoch pripomínajú jeden z troch najväčších kresťanských sviatkov - narodenie Spasiteľa Ježiša Krista.

Zdroj: Dnes24.sk

Hlavnou témou vianočného koncertu, ktorý si môžete pozrieť na našom webe je motto: “Keď Boh ruku podáva..” Žijeme v krajine, ktorá patrí medzi tie, v ktorých kultúre je podanie ruky slušným zvykom. Niektoré podania ruky môžu byť prekvapivé, niekedy by sme si ruku najradšej umyli a niekedy naopak by sme si ruku neumývali čo najdlhšie a všetkým by sme sa chceli pochváliť tým, kto nám svoju ruku podal.

Vianočný koncert v Mengusovciach
8
Galéria
Foto: Peter Handzuš

“Keď nám niekto významný podáva ruku, cítime sa poctení, dôležití. Dnes počúvame, že Boh podáva ruku nám ľuďom. Boh je na tomto mieste a podáva nielen ruku, ale otvára celú náruč, aby nás mohol vo svojej láske objať. Bez ohľadu na to, ako sa cítime, kým sme, do akého kostola chodíme alebo nechodíme. Dôležité je, ako zareagujeme. Či aj my natiahneme tu svoju ruku. V Biblii je napísané: 'Božia láska k nám sa prejavila v tom, že Boh poslal na svet svojho jednorodeného Syna, aby sme skrze neho mali život.’ To je tá podaná ruka…,” povedal počas koncertu Ľubomír Pál, kazateľ zboru Bratskej jednoty baptistov v Poprade.

Záznam vianočného koncertu spevokolu BJB v Poprade bol vyhotovený v decembri 2018 v Mengusov­ciach.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM