Martin Sýkora Rôzne

Kežmarok opäť výnimočný: Pumptracková dráha v Zlatnej bude čoskoro dokončená

Priaznivci cyklistiky a pumpovania sa môžu tešiť na novú atrakciu. Takzvaná pumptrack-ová dráha s vlnami a terénnymi prekážkami pre cyklistov pribudne už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Kežmarok opäť výnimočný: Pumptracková dráha v Zlatnej bude čoskoro dokončená
Zdroj: Mesto Kežmarok

Zbrusu nové športovisko

V obľúbenej oddychovej zóne Zlatná vznikne ďalšie športovisko a ihrisko pre Kežmarčanov a širokú verejnosť. Mesto Kežmarok a Nový Targ sa pustili do spoločného projektu. Vybudovanie pumptracku, oddychovej zóny a oprava altánkov je súčasť projektu s názvom Rozvoj a ochrana cyklistických chodníkov.

„V týchto dňoch prebiehajú intenzívne práce na výstavbe dráhy pri cyklochodníku v lokalite Zlatná. Súčasťou oddychovej zóny bude aj opičia dráha, lanová pyramída a cyklostanica na opravu bicyklov,“ informovala komunikačná manažérka kežmarskej radnice Zuzana Šlosárová.

Zdroj: Bratislava - Vrakuňa

Prvé preteky na jar

V rámci projektu sa zrekonštruujú altánky, mesto doplní lavičky a odpadkové koše. „Termín dokončenia je naplánovaný na koniec októbra. Slávnostné otvorenie a prvé preteky radnica zorganizuje na jar budúceho roku. Pumptracková dráha je určená pre všetky vekové kategórie,“ uviedla Šlosárová.

Projekt je financovaný z fondov Európskej únie, ktorá poskytla čiastku 44 015 eur, zo štátneho rozpočtu vo výške 5 178 eur a z vlastných zdrojov mesta Kežmarok vo výške 2 589 eur.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM