Martin Sýkora Správy

Kežmarská nemocnica začala s rekonštrukciou hlavného vstupu a prízemia!

Už bolo "načase"! Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku začala v týchto dňoch s rekonštrukciou hlavného vstupu a prízemia, čo neovplyvní chod zariadenia.

Ilustračný obrázok k článku Kežmarská nemocnica začala s rekonštrukciou hlavného vstupu a prízemia!
Zdroj: TASR

Na prízemí sa nachádzajú ambulancie chirurgická, traumatologická, detská neurologická, USG ambulancia a tiež ambulantná pohotovostná služba pre deti a dorast. „Prebiehajúce rekonštrukčné práce nebudú mať vplyv na dostupnosť a kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti,“ uviedol riaditeľ nemocnice Viktor Halíř.

Oprava za desaťtisíce eur

V rámci prestavby dôjde k zavedeniu novej elektroinštalácie, vnútornej kanalizácie, vymenia sa obklady a dlažby v sociálnych zariadeniach, kde budú vybudované nové toalety s rozšíreným bezbariérovým vstupom. Zakúpia sa tiež celkom nové sanitárne zariadenia. Súčasťou obmeny by mali byť aj rekonštrukcia podláh, stien, podhľadov, osvetlenia a výmena všetkých dverí na chodbe. Rekonštrukcia potrvá do konca októbra. „Vďaka modernizácii za viac ako 75 000 eur sa pacienti môžu tešiť na celkom nové sociálne zariadenia, čím získajú väčší komfort a zdravotnícky personál zlepšené pracovné podmienky. Vymenené budú tiež vstupné dvere na centrálnych operačných sálach, pôrodnici a vstupe do nemocnice z interného oddelenia. Všetky tieto opravy a výmeny znamenajú pre našu nemocnicu väčšiu spokojnosť pre našich pacientov,“ dodal riaditeľ nemocnice.

Zdroj: TASR

Práce na viacerých miestach

V tomto kežmarskom zdravotníckom zariadení zároveň prebiehajú rekonštrukčné práce v dlhodobo nevyužívaných priestoroch operačných sál, ktoré budú slúžiť pre účely laboratórnych vyšetrovacích metód, konkrétne biochemicko-hematologické laboratórium. „Týmto sa zvýši dostupnosť a urýchli sa čas čakania na výsledky vyšetrení, čím zabezpečíme väčší komfort pre zdravotníckych pracovníkov a hlavne rýchlejšiu diagnostiku pre pacientov,“ zdôraznil Halíř a dodal, že v neposlednom rade sa očakáva zníženie nákladov na logistiku pri preprave biologického materiálu. Kežmarská nemocnica zabezpečuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť s viac ako 74 000 obyvateľmi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM