Marcel Mojžiš Krimi

Konflikt, v ktorom proti sebe stáli ľudia z osady a futbalisti: Huncovce podľa starostu takú bitku ešte nezažili!

K takej bitke doteraz v obci ešte nikdy nedošlo! Víkendová bitka asi stovky obyvateľov rómskej osady s približne dvadsiatkou futbalistov v Huncovciach v okrese Kežmarok bola podľa starostu obce Jozefa Majerčáka prvou, pri ktorej proti sebe stáli obyvatelia osady a futbalisti.

Ilustračný obrázok k článku Konflikt, v ktorom proti sebe stáli ľudia z osady a futbalisti: Huncovce podľa starostu takú bitku ešte nezažili!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Doteraz tu boli rôzne potýčky a nemalo to takýto rozsah,“ uviedol starosta. Víkendová bitka bola podľa starostu výsledkom súhry viacerých okolností. „Bolo pekne, teplo, obdobie dávok, emócie,“ opísal situáciu starosta, podľa ktorého zrejme tieto okolnosti zohrali významnú úlohu pri víkendovej udalosti.

Starosta priznal, že problémy na futbalovom štadióne sú už dlhodobo. Ide o problém so starostlivosťou o areál štadióna, ktorý hlavne deti z osady sústavne ničia a poškodzujú. Práve aj o otázke investovania do futbalového štadióna diskutovali na piatkovom zasadnutí obecní poslanci.

Starosta Huncoviec Majerčák si myslí, že „problémy s touto skupinou ľudí sú na východnom, strednom i západnom Slovensku. Napätia v obciach sú, ale nič sa nerieši“. Problém s neprispôsobivými na Slovensku podľa starostu posledných 25 rokov len narastá. Prešovská polícia obvinila zatiaľ štyroch ľudí, po ďalších pátra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM