Monika Vengrínová Rôzne

Koniec po dlhých 25 rokoch: Náčelník popradských policajtov skončil vo svojej funkcii

Po 25 rokoch v radoch mestskej polície v Poprade sa mesto dohodlo na ukončení spolupráce s náčelníkom tunajšej mestskej polície Jaroslava Marušina. Na jeho miesto aktuálne nastúpil bývalý náčelník MP v Kežmarku. Vyhlásené je výberové konanie.

Ilustračný obrázok k článku Koniec po dlhých 25 rokoch: Náčelník popradských policajtov skončil vo svojej funkcii
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Jaroslav Marušin bol na návrh primátora vymenovaný Mestským zastupiteľstvom do funkcie náčelníka Mestskej polície Poprad 28.januára 2003. Mesto Poprad a Jaroslav Marušin dňa 20.augusta 2015 uzavreli dohodu o ukončení pracovného pomeru, ktorý skončil dňom 31.augusta 2015.

„Chcem sa pánovi Marušinovi poďakovať za jeho prácu. Je to 25 rokov a ostalo za ním kus práce. Vďaka aj za to, že popradská mestská polícia je dnes tam, kde je. My sme spoločne s pánom Marušinom hľadali riešenie na to, aby ostal v inej funkcii, napokon sa ale sám rozhodol odísť,“ uviedol primátor mesta Jozef Švagerko.

Aktuálne, až do dňa vymenovala nového náčelníka Mestskej polície Poprad bude políciu v našom meste viesť zástupca. Touto funkciou bol poverený Milan Slota, ktorý v rokoch 2006 až 2015 pracoval ako náčelník Mestskej polície v Kežmarku a podľa vlastných slov pracuje v štruktúrach polície už 24 rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM