Martin Sýkora Rôzne

Košická spoločnosť plánuje v Poprade zamestnať desiatky IT špecialistov

Odborníci na inteligentné technológie si prídu na svoje. Košická spoločnosť Ness plánuje v meste Poprad zamestnať desiatky IT špecialistov.

Ilustračný obrázok k článku Košická spoločnosť plánuje v Poprade zamestnať desiatky IT špecialistov
Zdroj: TASR

Firma pôsobiaca v oblasti softvérového inžinierstva otvorila začiatkom júla pobočku pod Tatrami, kde chce prilákať špecialistov, ktorí musia dochádzať za prácou do Košíc, Bratislavy či iných miest. Uviedol to riaditeľ manažmentu spoločnosti Marek Uhrín.

Široký IT záber

Spoločnosť plánuje organizovať stretnutia pod názvom Geeky day, zamerané na prezentácie najnovších technológií za účasti špičkových odborníkov pre lokálnu IT komunitu na pravidelnej báze. „Prvé naplnené pozície v popradskej pobočke hlási projekt Solar Turbines z oblasti Internet of Things. Na riešeniach pre dcérsku spoločnosť americkej konglomerácie Caterpillar spolu pracuje 150 špecialistov v Košiciach a Poprade. Ďalšie otvorené pozície neustále pribúdajú na všetkých našich projektoch pre klientov z oblastí financií, médií, automobilizmu, dopravy, telematiky a big data,“ upozornil Uhrín.

Zdroj: TASR

Najväčší zamestnávateľ v regióne

Otvorenie pobočky Ness v Poprade je výsledkom procesu založenom na analýzach a aktívnej komunikácii so zástupcami mesta a firiem. „Tešíme sa z toho, čo sme v Poprade začali. Pre toto mesto sme sa okrem vhodnej geografickej polohy vo veľkej spádovej oblasti rozhodli po analýze výsledkov našich prieskumov, ale aj vďaka veľkému záujmu a entuziazmu Popradčanov i vedenia mesta. Na pôsobenie v Poprade sa tešíme, vládne tu totiž skvelá atmosféra plná nadšenia, otvorenosti a podpory,“ konštatoval Uhrín.

Ness KDC je s viac ako 520 zamestnancami najväčším zamestnávateľom v oblasti softvérového inžinierstva v regióne. Pracovníci vytvárajú riešenia pre ôsmich zahraničných klientov vo viacerých oblastiach ako napr. financie a bankovníctvo, internet of things, média, automobilizmus, digitálny marketing, inteligentná doprava, telematika a big data.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM