Martin Sýkora Basketbal

Košické anjelky podľa očakávania: Poprad na silného súpera nedorástol

Popradské basketbalistky ukončili základnú časť súbojom s favoritom - košickými dobrými anjelmi. Radosť domácim fanúšikom určite urobil prvý polčas.

Ilustračný obrázok k článku Košické anjelky podľa očakávania: Poprad na silného súpera nedorástol
Zdroj: TASR

Vyrovnaných 15 minút

Dievčatá z Basketbalovej akadémie mládeže Poprad na záver základnej časti najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže privítali na domácej palubovke ašpiranta na titul a európskymi kolbišťami ostrieľané košické dobré anjelky. Na prekvapenie prvý polčas vôbec nebol zo strany domácich zlý. 5 minút pred polčasovou prestávkou na tabuli svietil vyrovnaný stav 24:24 a Poprad mohol ísť do vedenia. To sa nakoniec nestalo a po 20-tich minútach Košice viedli o 8 bodov 24:36.

„Pre nás to bolo poučené. Hrať proti dobrým anjelom je pre nás veľká škola a ponaučenie. Prvý polčas bol z našej strany dobrý. Škoda, že sme nešli do vedenia za stavu 24:24. Aspoň v 15. minúte sme mohli vyhrávať s Good Angels, bolo by to pre nás super. Nedali sme dve šestky. Takže za prvý polčas pochvala,“ hodnotil tréner BAM Poprad Milan Černický.

Zdroj: TASR

Dvojnásobná absencia v domácom družstve

Popradčankám v zostave chýbala dvojica Ivančáková – Grígerová. Ich absencia sa podpísala aj na hre domácich. Najlepšou strelkyňou domáceho kolektívu bola aj preto 15-bodová Hadačová. „Museli sme improvizovať so zostavou. Tieto dve hráčky nám veľmi chýbali,“ priznal Černický.

Po prestávke už mal zápas očakávaný priebeh. Kvalita i skúsenosti boli jasne na strane Košičaniek, dirigovaných Oblakovou a jej 21 bodmi. Poprad si hanbu proti favoritovi, ktorému stále v zostave chýbala Žirková, neurobil. Nakoniec podľahol Košiciam o 47 bodov. „Dalo sa čakať, že po polčase Košice zagresívnia obranu, získali ľahšie lopty a hrali vo vyššom tempe. Dal som šancu všetkým hráčkam. Zo začiatku mali problém s agresivitou, ale potom si postupne zvykli. Záver bol jasne v réžii Košíc, prejavili sa skúsenosti,“ dodal Černický.

Basketbal: BAMP Poprad - Good Angels Košice 02/2017
8
Galéria
Zdroj: TASR

Zvíťazil lepší

„Chcel som dať príležitosť všetkým dievčatám. Neboli sme dnes v kondičnej pohode, keďže sa pripravujeme na štvrtkový, pre nás extrémne dôležitý zápas. Nie veľa času na tréning, aj preto ten prvý polčas z našej strany tak vyzeral. Trvalo to, kým sa dievčatá rozbehli a prestali cítiť únavu z celého týždňa. Nakoniec sa ukázala kvalita a zápas sme dotiahli do víťazného konca. Som rád, že sa zapojili všetky baby, každá skórovala. Pre nás je to veľmi dôležité,“ konštatoval po zápase tréner Good Angels Košice Peter Jankovič.

BAM Poprad – GOOD ANGELS Košice 41:88 (26:34)
Najviac bodov: Hadačová 15, Husárová 8, Theinerová 7 – Oblaková 21, Jurčenková, Baburová po 13

Poprad chce zabojovať v nadstavbových bojoch o 5. priečku, s ktorou si to pravdepodobne rozdá s basketbalistkami Banskej Bystrice.

Video: Martin Sýkora / Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM