Monika Vengrínová Krimi

Kradne sa už skutočne všetko. Zlodeji odcudzili dobytok i hudobné nástroje

I v tomto predvianočnom období má polícia plné ruky práce. Kradlo sa na pasienkoch, v kultúrnom centre i v bytoch na sídlisku.

Ilustračný obrázok k článku Kradne sa už skutočne všetko. Zlodeji odcudzili dobytok i hudobné nástroje
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Už od mája si sedemnásťročný mladík z Batizoviec „privyrábal“ predajom družstevných jalovíc. V priebehu siedmich mesiacov odcudzil z pasienkov v katastri obce Spišská Teplica dvadsaťtri kusov dobytka, ktoré postupne predával za cenu od 130 do 200 eur, čím poľnohospodárskemu družstvu spôsobil škodu v hodnote 11 500 eur. „Obvinený bol zamestnancom družstva, ktorému jalovice patrili. Stíhaný je na slobode,“ hovorí kapitán Daniel Džobanik z Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove.

Ukradol hudobnú aparatúru

Z prečinu krádeže je obvinený aj ďalší muž s prechodným pobytom v Tatranskej Lomnici. Ide o 39 ročného Bratislavčana, ktorý sa 3.decembra v noci vlámal do objektu Mestského kultúrneho centra v Tatranskej Lomnici. „Po rozbití jedného z okien vošiel dnu, pričom sa dostal do miestnosti skúšobne. Odtiaľ ukradol dve gitary, dva zosilňovače a pedál,“ vysvetľuje priebeh krádeže Džobanik. Spôsobené škody boli vyčíslené na sedemsto eur. Muža polícia stíha takisto na slobode.

Z dvoch bytov zmizli peniaze a šperky

Nepovšimnuté zlodejmi neostali ani dva byty na Novomeského ulici v Poprade. K obom krádežiam došlo v rovnakom čase, pričom išlo o susedné byty. Podľa slov Džobaníka ku krádežiam došlo počas utorkového dopoludnia: „Na prvom z bytov zlodej najskôr prekonal bezpečnostné protipožiarne dvere a vnikol dovnútra. Následne na to, na rovnakom poschodí podišiel ku vchodovým bezpečnostným dverám vedľajšieho bytu“. V oboch bytoch zlodej odcudzil peniaze a šperky, pričom v prvom spôsobil škodu 1100 eur krádežou a 1200 eur poškodením. V druhom z bytov bola škoda na majetku vyčíslená na 1500 eur a krádežou na 5019 eur. Polícia prípad vyšetruje ako prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM