Monika Vengrínová Hokej

Krásna charitatívna akcia. Popradské hokejistky si zahrali s deťmi z detského domova

Exhibičný charitatívny zápas medzi chlapcami z detského domova v Podolínci a ženským popradským hokejovým družstvom sa na popradskom zimnom štadióne uskutočnil už po druhý krát. Na ľade nechýbal ani Mikuláš s anjelom a čertom, ktorí deťom priniesli darčeky.

Ilustračný obrázok k článku Krásna charitatívna akcia. Popradské hokejistky si zahrali s deťmi z detského domova
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Chlapci z domova nestáli na ľade prvýkrát

„Je to pre nás veľká vec, pretože my sa na ľad nedostaneme tak často, a už vôbec nie na štadión, kde sa hrá najvyššia slovenská hokejová liga. Je to naozaj dobrá vec. Tento rok sme na ľade prvýkrát, väčšinou hráme len hokejbal. Takýto zápas berieme ako motiváciu pre deti. Majú zážitok, stretnú sa s rôznymi ľuďmi, s ktorými by sa inak nestretli,“ uvažuje Štefan Straka, riaditeľ Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolínci.

Chlapci sa na popradský štadión ale nedostali náhodou. Hokej je v detskom domove už tradíciou. Hráva sa tu viac, ako dvadsať rokov a aktuálne sa mu venuje zhruba pätnásť až dvadsať „domovákov“. Tí menší tento krát ostali v Podolínci, starší a skúsenejší si však prišli už po druhýkrát vyskúšať, aké je to hrať s profesionálnym ženským hokejovým tímom. A to, že chlapci hokej hrať vedia, dokázali, keď nad dievčatami vyhrali 12:11.

„Títo chlapci, dá sa povedať, sú v hokeji už rutinéri. A takýto zápas je pre nich úžasným zážitkom. Myslím, že aj dievčatá to berú športovo, chceli do toho ísť, pretože to považujú za akýsi príspevok k vianočnej pohode, ktorá sa blíži a snažili sa zápas urobiť takým, aby bolo potešenie aj na strane súpera, aj na našej,“ hovorí Milan Skokan, tréner ženského hokejového družstva v Poprade.

Kroták a Suchý prišli chlapcov povzbudiť, Mikuláš im doniesol darčeky

Na zápas boli pozvaní aj dvaja extraligoví hráči Arne Kroták a Rado Suchý, tí však nakoniec nenastúpili. Chlapci sa však s nimi stretli aspoň v šatni pred zápasom. „Bol som pozvaný na tento zápas, bohužiaľ, zranenie mi nedovoľuje hrať, tak sme im doniesli s Radom aspoň nejaké kartičky a prišli sme sa pozrieť ako im to ide. A vidno, že chlapci korčuľovať vedia. Ja vítam každú takúto akciu, pretože si myslím, že deti by sa v dnešnej dobe mali venovať športu, je to len na dobrú vec,“ uvažuje Arne.

Namiesto extraligistov tak na ľad vykorčuľovali Mikuláš, anjel a čert, ktorí chlapcom pomohli poraziť ženský tím a po zápase im odovzdali praktické darčeky. Deti si z Popradu odniesli športové tašky, odteraz si tak hokejovú výstroj nebudú musieť nosiť v kartónových krabiciach. A i keď, podľa slov riaditeľa domova, z chlapcov budúca generácia hokejistov pre nedostatočné podmienky a možnosti, zrejme nevyrastie, mnohí z nich sú skutočne šikovní a talentovaní a aspoň takto sa môžu raz do roka zasnívať a zahrať si ľad ako skutoční profesionáli na extraligovom štadióne.

Popradské hokejistky si zahrali s deťmi z detského domova
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Popradské hokejistky si zahrali s deťmi z detského domova
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM