Martin Sýkora Samospráva

Kruhový objazd pred vstupom do Veľkej by mal byť hotový do konca roka

Križovatka pred vstupom do popradskej časti Veľká by mala byť hotová ešte v roku 2017. Tvrdí to radnica, ktorá by v spolupráci s PSK takto vyriešila jeden z popradských dopravných uzlov.

Ilustračný obrázok k článku Kruhový objazd pred vstupom do Veľkej by mal byť hotový do konca roka
11
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Kruhová križovatka na sídlisku Západ pred mostom do popradskej mestskej časti Veľká, by mala byť hotová do konca roka. „Dnes môžeme povedať, že všetko je pripravené na položenie asfaltových vrstiev, finalizujú sa chodníky, osvetlenie, pracuje sa na terénnych úpravách,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda. V prípade priaznivých poveternostných podmienok by sa malo asfaltovanie zrealizovať v priebehu tohto týždňa, následne príde na rad inštalácia dopravných značiek a maľovanie vodorovného dopravného značenia.

„Kruhová križovatka by mala byť v zmysle zmluvy odovzdaná do 28. decembra,“ dodal Galajda.

Ide pritom o združenú investíciu popradskej radnice a Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a hlavným investorom je mesto. Táto križovatka bola dlhodobo problémovou časťou dopravy pre svoju neprehľadnosť, často tu dochádzalo ku kolíziám.

„Cena diela bola stanovená na takmer 345.000 eur, pričom podiel Prešovského kraja je na úrovni 55 percent, zvyšok financuje samotné mesto,“ doplnil riaditeľ Správy a údržby ciest PSK pre oblasť Poprad Marián Barilla.

Podľa toho, kedy bude kruhová križovatka ulíc Slovenského odboja a Hraničná odovzdaná do užívania, osadia do jej stredu aj vianočnú výzdobu. Tá je počas vianočných a novoročných sviatkov súčasťou všetkých kruhových objazdov na území mesta Poprad, pričom dominantou je vysvietený anjel na križovatke pri kultúrnom dome.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM