Martin Sýkora Správy

Výstavba kruhovej križovatky pri Bille začala: Ako to tam vyzerá a aké sú zmeny?

Radnica informovala o dopravnej uzávere, ktorá je spojená s výstavbou kruhovej križovatky. Motoristi, prechádzajúci okolo, sa musia vyzbrojiť trpezlivosťou.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba kruhovej križovatky pri Bille začala: Ako to tam vyzerá a aké sú zmeny?
11
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Výstavba začala, obchádzky plné

Križovatka cesty č. III/3080 Slovenského odboja – Hraničná v Poprade je pre dopravu úplne uzavretá od 18.septembra. Stalo sa tak z dôvodu rekonštrukcie vodovodu a kanalizácie, ktorá je súčasťou prestavby križovatky na okružnú. Uzávera je vyznačená dočasným dopravným značením.

"Následne bude počas úplnej uzávierky pokračovať aj stavba samotného objektu okružnej križovatky,“ uviedol Ľuboslav Mlynarčík z odboru urbanizmu a priestorového plánovania MsÚ v Poprade.

Obchádzka uzavretej križovatky je možná po Karpatskej ulici, ktorá je počas uzávierky križovatky zobojsmernená. Je na nej dopravným značením zakázané státie a zastavovanie vozidiel.

Plno hlavne ráno a popoludní

Problémy môžu nastať v časoch dopravnej špičky, teda v ranných i popoludňajších hodinách, kedy sa do pohybu dáva skoro celé mesto. Magistrát preto vzhľadom na očakávanú hustotu premávky na obchádzkovej trase žiada vodičov o zvýšenú pozornosť a vzájomnú toleranciu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM