Martin Sýkora Rôzne

Ku krajským cestárom sa pridali aj mestskí: Budú mať plné ruky práce aj v lete

Po krajských cestároch, ktorí informovali o plánovaných rekonštrukciách a prácach na vozovkách, sa pridali aj popradskí mestskí správcovia komunikácií.

Ilustračný obrázok k článku Ku krajským cestárom sa pridali aj mestskí: Budú mať plné ruky práce aj v lete
Foto: Martin Sýkora

Rozsiahle opravy po Veľkej noci

Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade využila priaznivé počasie a suchý koniec zimy na skorší nástup na čistenie ciest a chodníkov od posypového materiálu.

„S upratovaním po zime sme začali prakticky už koncom februára. Popri tom sme riešili drobné opravy a poruchy tak, aby bolo na jar všetko pripravené na obnovu vodorovného dopravného značenia,“ informoval riaditeľ SMK Peter Fabian.

Zima s dlhotrvajúcimi mrazmi si vyžiadala daň aj v podobe stavu niektorých mestských komunikácií. „Najakútnejšie poruchy sme riešili už počas zimy studenou obaľovanou zmesou, všetko ostatné príde na rad postupne v jarných mesiacoch. S rozsiahlejšími opravami komunikácií začneme až okolo Veľkej noci, kedy by mala začať pracovať obaľovačka, ktorá nám dodáva teplú obaľovanú zmes“ doplnil Fabian.

Foto: Martin Sýkora

Okrem ciest aj chodníky

Okrem opráv čakajú Poprad aj dlhodobo plánované investície do rekonštrukcie komunikácií. Tá najzásadnejšia sa týka predovšetkým realizácie dlhoočakávanej kruhovej križovatky pri BILLE, kde pôjde o spojenú investíciu mesta Poprad (250 tisíc eur) a Prešovského samosprávneho kraja (300 tisíc eur). Ďalšie prostriedky poputujú do komplexných rekonštrukcií komunikácií v lokalitách Staré ihrisko a Velická.

Okrem ciest bude samospráva pokračovať aj vo veľkoplošných opravách chodníkov z minulého roka, kedy sa podarilo opraviť rekordných viac ako 16 tisíc m2 chodníkov, čo v dĺžke predstavuje približne 6,5 km trás pre peších. Mesto spolu so SMK pripravujú v týchto dňoch zoznam lokalít zo všetkých častí mesta. Realizácia prác sa uskutoční až po úspešnom ukončení verejného obstarávania dodávateľa.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM