Martin Sýkora Samospráva

Kultúrne leto začína aj v Poprade! Začína sa už tento víkend, skončí v septembri

Už tradične v polovici júna začne kultúrou žiť aj podtatranská metropola. Poprad ožije na viacerých miestach, najväčšie podujatia sa uskutočnia na hlavnom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne leto začína aj v Poprade! Začína sa už tento víkend, skončí v septembri
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Programom Venované významným výročiam otvára mesto Poprad ďalší ročník festivalu Popradské kultúrne leto. V tomto roku bude otvárací program venovaný slávnemu rodákovi – barokovému sochárovi a rezbárovi Jánovi Brokoffovi, medzi ktorého najznámejšie diela patrí socha sv. Jána Nepomuckého na Karlovom moste v Prahe.

„Podujatie potrvá štyri dni (15. – 18. jún 2017), počas ktorých je pre verejnosť pripravený pestrý program. V termíne 16.6.2017 sa uskutoční konferencia s názvom Most menom Brokof so začiatkom o 10:00 hod, ktorá je venovaná práve tejto významnej osobnosti,“ informoval komunikačný manažér popradskej samosprávy Marián Galajda.

V sobotu 17.6.2017 ožije Spišská Sobota Dobovým jarmokom s ukážkami dobových tradícií, vystúpi DFS Venček a historicko – šermiarska skupina Bojník, prezentovať sa budú, žongléri, razič mincí ale aj verklikár, námestím sa budú prechádzať postavy v dobových kostýmoch aj jarmočný richtár, pre deti je pripravené Drevené divadlo z Bratislavy s unikátnou replikou drevenej maringotky s konským záprahom, ohrada s domácimi zvieratkami, detí potešia atrakcie a stánky plné sladkostí a občerstvení. Pre verejnosť je tiež pripravená burza starožitností a výstava historických vozidiel.

O vyvrcholenie sobotňajšieho programu v Spišskej Sobote sa o 17:00 hod. postará Peter Nagy a skupina Indigo. Na celé podujatie vrátane koncertu je vstup voľný.

„Festival PKL 2017 ponúkne 57 dní žánrovo pestrých programov, ktoré sú už tradične realizované v priestore Námestia sv. Egídia a v jednotlivých častiach mesta Poprad,“ uviedol Galajda.

Charakter PKL 2017 je orientovaný na divadelné a rozprávkové vystúpenia, folklórne a tanečné vystúpenia, hudobné a promenádne koncerty rôznych zoskupení, filmové, zábavné a iné predstavenia, ktoré v danom období získavajú na popularite divákov. V rámci PKL sa predstavia napr. skupiny NATALIE A MARTIN BIES, SHOCK BAND REVIVAL, JAMADAN, ORCHESTER BERKYHO MRENICU S J. ORLICKOU, GIPSY KINGS REVIVAL a FERKOVCI, XPLOSION, PAVOL HAMMEL, FS ROZSUTEC zo Žiliny, DFS LETNIČKA, DFS VENČEK, divadelné súbory COMMEDIA POPRAD, DINO PIEŠŤANY DIVADLO KĽUD KĽADZANY, DIVADLO KONTRA SNV, s komédiou ZOZNAMKA vystúpi ROMAN POMAJBO a OĽGA BELEŠOVÁ.

„Súčasťou letného festivalu je aj podujatie Made in Slovakia, ktoré má nadregionálny charakter. Programová ponuka atraktívnych programov festivalu Popradské kultúrne leto je v letných mesiacoch (jún – september) situované do štyroch dní v týždni (štvrtok, piatok, sobota, nedeľa) a je postavená tak, aby si každý vybral program, o ktorý má záujem,“ vysvetlil komunikačný manažér.

Popradské kultúrne bude uzatvárať 14. – 17. 9.2017 – I. ročník Matejovských Scholtzových dní. Mesto Poprad realizuje časť programov Popradského kultúrneho leta 2017 v spolupráci s OOCR Región Vysoké Tatry.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM