Martin Sýkora Správy

Kúpalisko v Kežmarku otvoria v lete: Rekonštrukcia v dvoch fázach

Kežmarské kúpalisko je zaujímavé nielen pre miestnych obyvateľov, ale pre celú oblasť. Rekonštrukcia sa uskutoční v dvoch etapách - kúpalisko a okolie.

Ilustračný obrázok k článku Kúpalisko v Kežmarku otvoria v lete: Rekonštrukcia v dvoch fázach
8
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Dva bazény s príslušenstvom

Voda a leto neoddeliteľne patria k sebe. V Kežmarku otvoria po rokoch kúpalisko v júni. Radnica nechce konkurovať vodnými atrakciami. Súčasťou kúpaliska budú dva bazény, veľký a detský, šatňa, bufet, technické vybavenie, spevnené a trávnaté plochy.

„Pre deti je určený bazén s plochou 36 štvorcových metrov a s hĺbkou vody 40 centimetrov. Teplota vody tu bude 35 stupňov Celzia a napúšťať sa bude počas sezóny raz za mesiac,“ priblížila komunikačná manažérka kežmarskej radnice Zuzana Šlosárová.

Veľký bazén bude na ploche viac ako 628 štvorcových metrov s hĺbkou 1,4 metra. Teploty vody sa podľa slov komunikačnej manažérky budú pohybovať od 20 do 29 stupňov Celzia.

Zdroj: Mesto Kežmarok

Rekonštrukcia v dvoch etapách

Kúpalisko nebude mať atrakcie a tobogany. Podľa slov primátora bude skôr ponúkať priestor na trávenie voľného času pre obyvateľov mesta. Kapacita bude okolo 300 ľudí. Obnova celého územia sa uskutoční v dvoch etapách.

„Rekonštrukcia sa bude realizovať dvojfázovo. Napríklad parkovisko bude postavené až v druhej fáze. Preto bude tento rok realita trochu iná. Je potrebné uviesť, že finálny stav je naplánovaný až do roku 2018,“ dodala Šlosárová.

Plocha oploteného areálu kúpaliska predstavuje 5504 štvorcových metrov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM