Tlačové správy

Kúpeľňové inšpirácie alebo ako si vytvoriť kúpeľňu, z ktorej nebudete chcieť odísť

Kúpeľňa by mala predstavovať také naše súkromné kúpele, bez ohľadu na jej veľkosť. Aromatická kúpeľ alebo príjemná masáž v sprche urobia dobre vášmu telu aj mysli, ale rovnako dôležitá je aj celková atmosféra miestnosti.

Ilustračný obrázok k článku Kúpeľňové inšpirácie alebo ako si vytvoriť kúpeľňu, z ktorej nebudete chcieť odísť
Zdroj: Kúpeľne Ptáček

Ak si nie ste príliš istí, ako si kúpeľňu vyšperkovať, máme pre vás niekoľko inšpirácií vychádzajúcich z moderných minimalistických konceptov aj z atmosféry luxusných hotelov. Konečnú podobu však každému prístupu dá váš osobný štýl.

Inšpirácia z hôr

Možno ste to už zažili, vaša dovolenka bola mimoriadne vydarená a miesto sa vám tak zapáčilo, že sa tam radi vraciate rok čo rok. Niekedy dokonca nájdete v hoteli prvok, pri ktorom si takmer dokážete predstaviť, ako by sa hodil do vášho bytu. Takýto horský hotel môže byť skvelým zdrojom inšpirácie, vďaka ktorej si môžete vytvoriť napríklad útulnú kúpeľňu v prírodnom štýle s fínskou saunou. V štúdiách Kúpeľne Ptáček vám vytvoria vizualizáciu podľa vašich predstáv, samozrejme aj plán a poradia vám s vhodnými riešeniami tak, aby všetko sedelo na milimeter presne. Nič nebráni potom tomu, aby ste svoju vysnívanú saunu umiestnili do menšej kúpeľne, možno s atypickým sprchovacím kútom a všetkým ostatným, čo k tejto miestnosti patrí. Úložný priestor vyrieši závesná skrinka pod umývadlom, to je všetko, čo tu potrebujete a dekor obkladov zvoľte s ohľadom na saunu a na to, koľko denného svetla do miestnosti prúdi. Aj keď sa to na začiatku môže zdať ako príliš veľký projekt, nebojte sa, na jeho konci už budete relaxovať vo vlastných domácich kúpeľoch.

Príroda v interiéri

Ak ste si teraz predstavili dekor z dreva alebo kameňa a zelene všade navôkol, potom je to určite správna cesta, ale určite nie jediná. Prírodou sa môžete inšpirovať aj inak, napríklad použitím teplých a neutrálnych tónov a organických tvarov. Existujú aj sprchové hlavice alebo stropné panely, ktoré dokážu simulovať letný dážď, takže vás príjemne osviežia kvapky, ktoré prenikajú vzduchom. Na prírodnej a udržateľnej vlne sa môžete viezť aj používaním recyklovateľných materiálov, príkladom sú kúpeľňové prvky vyrobené z ocele so zníženým obsahom CO2.

Otvorenosť

Prepojenie funkčných zón v byte nie je žiadnou novinkou, ale tento princíp zvyčajne praktizujeme len pri prepojení obývacej izby s kuchyňou a jedálňou. Svoje čaro má však aj prepojenie spálne a kúpeľne. Môže sa to zdať trochu odvážne a je to určite veľmi originálny prístup, ale pri použití správnych materiálov a drobných stavebných úpravách zistíte, že je to aj veľmi praktické riešenie. Jeho predpokladom je, samozrejme skutočnosť, že kúpeľňu nevyužíva celá rodina, ale maximálne len pár. Čo sa týka zariaďovacích predmetov, dnes existuje dostatok možností, takže nie je problém zladiť kúpeľňový nábytok s nábytkom v spálni a to aj pri výbere materiálov odolných voči vlhkosti. Podlahu môže zdobiť vinyl, laminát alebo vhodne ošetrené drevo. Ak sa používa podlahové vykurovanie, útulne bude pôsobiť aj dlažba.

Vaňa ako dominantný prvok

Tradične sme zvyknutí, že vaňa je aspoň z jednej strany ohraničená stenou a prípadne nejakým spôsobom uzavretá, ale voľne stojaca vaňa dodáva kúpeľni úplne inú atmosféru. Tento solitér je veľmi vhodný aj do spomínaných spojených priestorov. Umiestnenie vane ako dominanty v priestore podporuje relaxačný charakter kúpeľne a dáva dokonale vyniknúť tvaru vane. „Smaltovaná oceľ je rozšíreným materiálom na výrobu vaní, ale čoraz častejšie sa stretávame aj s modernejšími materiálmi, ako sú liate minerálne zmesi alebo za tepla tvarované kompozitné materiály, ktoré umožňujú výrobu presných okrajových tvaroviek s tenkými stenami bez viditeľných spojovacích prvkov,“ približuje tento trend Ing. Václav Vančura, technický riaditeľ kúpeľňových štúdií spoločnosti Kúpeľne Ptáček. Priaznivcov retro prvkov určite poteší aj variant smaltovanej vane na nožičkách.

Jednoduchosť, elegancia a nadčasovosť

Túto nesmrteľnú trojicu zvyčajne tvorí vhodne zvolená trojica farieb, materiálov a doplnkov. Keď sa vám podarí správna kombinácia od začiatku, aj malý priestor bude pôsobiť vzdušne, útulne a opticky väčší. V tejto súvislosti sa nebojte ani veľkoformátových obkladov. Dôležitú úlohu zohráva aj osvetlenie. Skvelým riešením je napríklad podsvietenie zrkadla, výklenku v sprche a tiež strategické umiestnenie svetla s teplotou denného svetla. Z farebného hľadiska je kombinácia tmavého a svetlého kameňa s drevom veľmi elegantná a dodáva pocit tepla. Mosadzné doplnky s brúseným povrchom všetko krásne dotvárajú.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: Kúpeľne Ptáček
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM