Simona Ivančáková Samospráva

Kuriózna situácia v Poprade: Poslanci zvýšili primátorovi plat na maximum, sledujte však, čo nastalo potom

Na poslednom tohtoročnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Poprade poslanci rozhodli o zvýšení platu primátora mesta a to až o sedemdesiat percent. No sledujte, čo napokon v našom meste nastalo...

Ilustračný obrázok k článku Kuriózna situácia v Poprade: Poslanci zvýšili primátorovi plat na maximum, sledujte však, čo nastalo potom
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci Mestského zastupiteľstva rozhodli o zvýšení platu primátora Popradu Jozefa Švagerka o 70 percent, čo je maximálne možné zvýšenie. No následne došlo v našom meste k zaujímavej situácii. Primátor totiž s tým súvisiace uznesenie nepodpísal, pretože s ním podľa jeho vlastných slov nie je stotožnený.

"Teší ma, že väčšina poslancov moju prácu takto vysoko ohodnocuje a vyjadrila sa, že si maximum zaslúžim. Snažím sa robiť čo najlepšie, ale myslím si, že moja doterajšia práca počas jedného roka ešte nie je dôvodom na maximálnu odmenu 70 percent a cítim, že mám vo fungovaní mesta čo vylepšovať. Zrejme však budem prvým primátorom, ktorý nepodpísal zvýšenie svojho platu,“ uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko.

Primátor na najbližšom zastupiteľstve, ktoré by malo byť v januári, požiada poslancov, aby netrvali na maximálnom zvýšení. Zastupiteľstvo však môže toto uznesenie trojpätinovou väčšinou hlasov všetkých poslancov potvrdiť. Ak ho nepotvrdí do dvoch mesiacov od schválenia, uznesenie stráca platnosť. Doteraz poberal popradský primátor plat zvýšený o 30 percent.

Čítajte tiež:

Švagerko si po novom prilepší: Takýto plat mu odklepli poslanci!

Kontrolórka nešetrila kritikou: Odklepli nakoniec poslanci státisícové dotácie pre mestské spoločnosti?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM