Monika Vengrínová Rôzne

Ľadové sochy, Tatranský ľadový dóm i nočná sánkovačka: Lanovkou sa na Hrebienok vyveziete aj večer

Ak ste náhodou počas uplynulého víkendu nestihli mega akciu na Hrebienku, nemusíte ľutovať. Ľadové sochy vás tam budú čakať aj v najbližších týždňoch. Okrem toho, minimálne tie dva najbližšie si ľadovú krásu môžete vychutnať aj vo večerných hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Ľadové sochy, Tatranský ľadový dóm i nočná sánkovačka: Lanovkou sa na Hrebienok vyveziete aj večer
Zdroj: TASR

Prevádzková doba pozemnej lanovky na Hrebienok, prevádzka Tatranského ľadového dómu i osvetlenie ľadových sôch je od utorka upravená. „Táto špeciálna prevádzková doba je predbežne stanovená na najbližšie dva týždne do 15.februára. Následne sa predĺženie prevádzkovej doby lanovky prehodnotí podľa stavu ľadových sôch a počasia,“ informovala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.

Na Hrebienok sa tak každý deň v týždni v rámci dennej prevádzky dostanete do devätnástej, kedy bude posledná jazda. Do 19.30 si môžete požičať sane a do tejto hodiny si i užiť osvetlenú trať, sochy i Tatranský dóm, ktorý práve o 19.30 zatvárajú.

Už štandardne si však máte možnosť vychutnať i nočnú sánkovačku, a to trikrát do týždňa, v utorok, piatok a v sobotu, pričom počas týchto dní bude v prevádzke lanovka, Tatranský ľadový dóm, vysvietené sochy a osvetlená trať až do 21.00 hodiny.

„Počas uplynulého víkendu vytvorili umelci na Hrebienku tridsať nádherných ľadových sôch. Okrem toho môžu návštevníci obdivovať aj sochu Pištu Lakatoša, ktorú slávnostne v piatok odhalil Marián Čekovský,“ dodala Maťašovská s tým, že určite sa každý pristaví pri ľadovej katedrále Note Dame či prejde popri rušnom ľadovom Manhattane.

Pozrite si tiež, ako si nočnú sánkovačku užívali novinári z regiónu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM