Monika Vengrínová Rôzne

Ľadový chrám na Hrebienku vyvolal ošiaľ. Na Nový rok si tu užijete koncert sakrálnej hudby

Novú atrakciu na Hrebienku, ktorou sa len nedávno stal „Tatranský ľadový dóm“, každý deň navštívi v priemere tisícpäťsto ľudí. Ľadový chrám je denne zdarma prístupný verejnosti a pravidelne sa v ňom odohrávajú aj koncerty. Návštevníci aspoň vďaka stavbe z ľadu zažívajú ozajstnú zimu.

Ilustračný obrázok k článku Ľadový chrám na Hrebienku vyvolal ošiaľ. Na Nový rok si tu užijete koncert sakrálnej hudby
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Ľadová stavba na Hrebienku sa stala hitom tohtoročných tatranských Vianoc. 28 ton ľadu, pretvorených na chrám, sa síce veľmi pomaly topí, no našťastie teplo zatiaľ neukrojilo nič z jeho veľkoleposti a nádhery. Tatranci veria, že krásu Tatranského ľadového dómu bude možné obdivovať a využívať do marca. Pomôcť by tomu malo aj špeciálne chladenie. Chrám je otvorený denne od 8,30 do 16,30 hod., avšak kvôli veľkému záujmu je to v týchto dňoch až do Troch kráľov denne do 19,30 hod.

„Počasie nám koncom roku až tak nepraje, no Tatry sú plné pobytových aj jednodenných návštevníkov. Hotely potvrdzujú, že najväčší podiel tvoria domáci slovenskí hostia. Aj z dôvodu vysokej obsadenosti bolo pre nás kľúčové pripraviť atraktívny program. Vďaka súboru podujatí Tatranské Vianoce si našli v Tatrách program všetky vekové kategórie. Hitom tohto obdobia sa stal Tatranský ľadový dóm, ktorý doslova uchvacuje návštevníkov. Denne ho navštívi v priemere tisícpäťsto turistov a náš rekord je dokonca tritisíc ľudí, ktorý prišli v sobotu 28.12. Návštevníci sa chodia buď len pokochať, alebo navštevujú v dóme koncerty. Už na Nový rok všetkých pozývame na koncert duchovnej hudby,“ povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Tatranský ľadový dóm otvorili netradičným sobášom a následne na to sa stal miestom rôznych koncertov. V posledných dňoch to bol jazz, najlepšie svetové hity, ale aj dychovka. V prvý deň roka 2014 bude chrám miestom koncertu zboru Adoremus, ktorý sa venuje sakrálnej hudbe. Dvadsaťpäťčlenné zoskupenie tu v tento deň odspieva hneď tri zhruba polhodinové koncerty. Prvý so začiatkom o 16,00 hod. a následne o 17,00 hod. a 18,00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM