Rôzne

Leto vo Vysokých Tatrách: O čo je najväčší záujem a prečo sa tvoria dlhé rady?

Návštevnosť horských stredísk vo Vysokých Tatrách je zatiaľ kolísavá. Ktorá klientela dominuje?

Ilustračný obrázok k článku Leto vo Vysokých Tatrách: O čo je najväčší záujem a prečo sa tvoria dlhé rady?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Návštevnosť horských stredísk má kolísavý charakter a nedosahuje úroveň uplynulého roka. Dôvodom je zatiaľ málo letných dní v tejto sezóne. Za Tatry mountain resorts to uviedol Marián Galajda s tým, že turistov lákajú najmä lanovky.

Závislí od počasia

Úspešnosť sezóny bude do veľkej miery závisieť od počasia i celkového vývoja situácie okolo nového koronavírusu. Rady pred lanovkami sú podľa neho spôsobené najmä tým, že v krátkom čase k nim naraz prichádzajú veľké počty hostí.

„Stáva sa to najmä v prípade pekného počasia v čase medzi 9.00 h až 11.00 h. Keďže rešpektujeme priania našich hostí a z preventívnych dôvodov umožňujeme napríklad v štvormiestnych kabínkach cestovať aj menšiemu počtu klientov, zvyšujeme tým na jednej strane komfort, no na druhej strane to tiež spôsobuje čakanie v radoch,“ povedal. Pripomenul, že lanovky v Tatrách v lete premávajú do 19.00 h.

Najväčší záujem

Najväčší záujem majú turisti o samotné lanovky, ale aj člnkovanie na Štrbskom plese, horské káry zo Štartu do Tatranskej Lomnice i letný tubing na Hrebienku. Veľký záujem je podľa neho aj o zábavno-vzdelávaciu hru Tatranská divočina, vďaka ktorej môžu rodiny s deťmi objavovať zaujímavé zákutia Tatier.

Vo Vysokých Tatrách v súčasnosti dominuje slovenská klientela. V porovnaní so začiatkom sezóny evidujú viac českých hostí. Naopak, veľký výpadok registrujú u poľských návštevníkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM