Martin Sýkora Správy

Lietali sme ako nikdy: Popradské letisko má za sebou rekordných deväť mesiacov

Letisko Poprad – Tatry, a. s., má za sebou jednu z najúspešnejších letných sezón. Svedčí o tom počet prepravených cestujúcich, ktorý medziročne zaznamenal osempercentný nárast.

Ilustračný obrázok k článku Lietali sme ako nikdy: Popradské letisko má za sebou rekordných deväť mesiacov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Spolu 71 348 cestujúcich v priebehu deviatich mesiacov je doteraz najvyššie číslo v histórii letiska za posledných 25 rokov. Tohtoročnú letnú sezónu výkonná riaditeľka popradského letiska Ivana Herkeľová hodnotí ako mimoriadne úspešnú. Podľa jej slov k tomu prispela aj novinka letnej sezóny, ktorou boli odlety do Podgorice – hlavného mesta Čiernej Hory.

„Spolu s ďalšími dovolenkovými destináciami, ako Turecko, Bulharsko a Albánsko sme zaznamenali zvýšenie o 6,6 percenta, čo v absolútnom vyjadrení predstavuje nárast o 1426 prepravených cestujúcich,“ spresnila.

„K priaznivým prevádzkovým výsledkom prispelo aj nasadenie väčšieho lietadla typu Airbus 321 pravidelnej linky spoločnosti WizzAir do Londýna, čím sa zvýšila kapacita miest o 50 cestujúcich na let. S frekvenciou trikrát týždenne bude táto pravidelná linka pokračovať aj v zimnom letovom poriadku,“ uviedla Herkeľová s tým, že sa zároveň pracuje na ďalšom rozvoji letiska a jeho zámerom je rozlietať nové pravidelné letecké spojenie. V súvislosti s tým podľa nej už prebiehajú rokovania.

Zdroj: TASR

V poradí tretiu letnú sezónu popradské letisko ukončilo 3. októbra posledným charterovým letom s izraelskými turistami v rámci incomingovej linky s odletom do Tel Avivu. Zimnú sezónu začne v polovici decembra pravidelnou linkou na trase Poprad – Riga. Opäť očakáva aj charterové lety z Kyjeva určené pre zahraničných turistov. Počet prepravených cestujúcich Letiska Poprad – Tatry každoročne narastá. V závere roka by mal dosiahnuť hodnotu 88 000.

Foto: Archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM