Peter Handzuš Hokej

Liga majstrov je už minulosťou. Popradčanky sa z Ruska vracajú s cennými skúsenosťami

Ani v poslednom zápase v Rusku sa Popradčankám nedarilo podľa ich predstáv. Domov sa vracajú bez výhry, no bohatšie o skúsenosti z prestížnej európskej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Liga majstrov je už minulosťou. Popradčanky sa z Ruska vracajú s cennými skúsenosťami
Zdroj: Dnes24.sk

Súperky sa do našich hokejistiek pustili od začiatku naplno a vytvorili si množstvo šancí, z ktorých padli tri góly. V prvej tretine prestrieľala Karviná Popradčanky v zdrvujúcom pomere 21:2. V druhých dvoch tretinách sa pohyb a dôraz Popradčaniek zlepšil, vyrovnal sa aj pomer striel na bránu, ale skúsené české družstvo už výsledok udržalo pod kontrolou. Druhou strelkyňou Popradu na turnaji v Nižnom Novgorode sa stala Kika Obercianová, ktorá dostala puk do brány Karvinej hneď dvakrát.

“Do dnešného zápasu sme vstúpili veľmi zle. Dievčatá vôbec neplnili taktické pokyny a technicky vybavenému súperovi dávali príliš veľa priestoru na zakončenie. Takto skúsený super ponúknuté šance aj využil, čoho výsledkom bol stav tri nula po prvej tretine. Do druhej tretiny sme zvýšili pohyb a pristupovali k hračkam súpera oveľa skôr a nebyť zbytočných vylúčení, v ktorých sme inkasovali, mohla táto tretina dopadnúť oveľa lepšie. Až v tretej tretine sme začali oveľa viac korčuľovať, dostávali sme súpera pod tlak a pri troche šťastia sme mohli zápas zdramatizovať,” zhodnotil posledné vystúpenie na turnaji v Nižnom Novgorode tréner HK Poprad Ivan Bednár.

Kým turnaj v Ankare priniesol popradským hokejistkám viac pozitívnych emócií, v Rusku si museli vypiť kalich horkosti až do dna. Škoda, že do Nižného Novgorodu nemohli pre finančné problémy vycestovať v plnej zostave, ako hráčky, tak aj organizačný tím. Veď zbierať skúsenostni z každého, aj prehraného zápasu, je pre každú hráčku veľkým prínosom do budúcna.

“Za celý turnaj však patrí dievčatám uznanie, nakoľko hrali podľa môjho názoru v najťažšej semifinálovej skupine. Odohrali kvalitné zápasy a bojovali v každom z nich až do konca,” poďakoval na záver popradským hokejistkám Ivan Bednár.

SK Karviná – HK Poprad 6:2 (3:0, 2:0, 1:2)
Góly Popradu: 42., 44. Obercianová

HK Poprad - SK Karviná
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM