Martin Sýkora Futbal

Liptáci vyškolili Poprad: Pod Tatrami sme videli debakel domácich!

13. kolo druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže spojil v Národnom tréningovom centre (NTC) domáci Poprad a hostí z Liptovského Mikuláša, ktorí vyučovali!

Ilustračný obrázok k článku Liptáci vyškolili Poprad: Pod Tatrami sme videli debakel domácich!
Foto: Peter Handzuš

FK Poprad sa v netradičnom čase – o 10:30 hod. v nedeľu stretol na domácom trávniku s súperom z Liptovského Mikuláša. Liptáci prišli výborne pripravení, s jasnou hernou koncepciou, vediac, ako na hostiteľov. „Vedeli sme, že nás čaká náročný súper, ktorý má vo svojom strede kvalitných hráčov. Myslím si, že hrali slušný futbal. Hrali sme tak, aby sme v defenzívne činnosti boli dostatočne kompaktný, odolný v osobných súbojoch a konštruktívne odoberať loptu so snahou ísť do rýchlych protiútokov,“ prezradil tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš Štefan Zaťko, ktorému radosť urobil už v 15. minúte Staš po rýchlom brejku. Popradčania sa snažili držať loptu, ale ťažkopádnosť a absencia kreativity im spôsobovala problémy. V prvom polčase dokonca domáci ani nevystrelili na bránu. „Od prvej minúty bol súper lepší, svižnejší. My sme sa trápili v herných kombináciách i v útočnej fáze hry,“ povedal tréner FK Poprad Marek Petruš, ktorí svojich zverencov neprebral ani v polčasovej prestávke. Práve naopak. Úspešne premenená penalta Andričom v 56. minúte akoby dala Popradčanom kladivom cez nohy.

„Mrzí ma prístup hráčov, lebo po druhom góle zápas zabalili a nedohrali zápas so cťou,“ dodal Petruš.

Liptáci nekompromisne trestali domácich – v 64. minúte sa blysol svojim druhým presným zásahom Andrič, v 67. minúte v obrannom zákroku prekonal Maleca vlastným gólom Horváth a posledný klinec do popradskej prehry vbil tesne pred koncom Laura. „Strelili sme pekné góly. Je mi ľúto domácich, ale aj toto patrí k futbalu. Vyhrali sme zaslúžene a tešíme sa z víťazstva,“ pokračoval Zaťko. O poznanie horšie sa zápas hodnotil Petrušovi, ktorý výkon domácich futbalistov nespoznával. „Ťažko sa mi hľadajú slová po takomto domácom výprasku. Súper vyhral zaslúžene. Počas celého zápasu sme si vytvorili jednu gólovú príležitosť, aj to za stavu 0:4! Súperovi gratulujem k zaslúženému víťazstvu a my si musíme tento náš prepadák zhodnotiť a vyvodiť dôsledky,“ uzavrel popradský tréner.

FK Poprad – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:5 (0:1)
Góly: 56. a 64. Andrič (prvý z 11 m), 15. Staš, 67. Horváth (vlastný), 90. Laura. Rozhodoval: Sedlár, ŽK: Maťaš, Holiš – Staš, 550 divákov.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM