Martin Sýkora Futbal

Kam kráčaš, popradský futbalový fanúšik? Prezident sa hnevá na postoj k hráčom!

Prezident FK Poprad Roman Dvorčák sa rozhodol prehovoriť k fanúšikovskej obci. K futbalu a divákom patrí aj kritika, ale zaslúžená, nie konšpiratívna a negatívna.

Ilustračný obrázok k článku Kam kráčaš, popradský futbalový fanúšik? Prezident sa hnevá na postoj k hráčom!
Foto: Peter Handzuš

Futbal sa hrá pre ľudí. Divák je náročný, ale ak je uznalý, dokáže prepáčiť aj prehru i stráviť neúspech. Pod Tatrami bolo publikum vždy náročné, a to v každom kolektívnom športe, futbal nevynímajúc.

Zaznelo: „Koľko ste dali trénerovi hostí?“

Prebiehajúca sezóna nezastihla popradských futbalistov v najlepšej bodovej žatve. Treba však povedať, že na hru sa pozerať dá. A všimli si to aj súperi. Po domácej prehre s Komárnom (0:2) tréner hostí Jozef Olejník pochválil Poprad za výkon, ktorý bol lepší ako jeho zverencov. Body však bral súper. A do pomyselného pohára trpezlivosti začali tiecť posledné kvapky. FK Poprad sa po niektorých nepriaznivých výsledkoch dostal do paľby výčitiek zo strany niektorých futbalových fanúšikov, čo neostalo chladným ani prezidenta FK Romana Dvorčáka.

„Po zápase s Komárnom, s ktorým sme síce prehrali, ale boli sme lepším mužstvom, sa strhla strašná hystéria medzi fanúšikmi,“ povedal prezident FK Poprad.

Pokriky, výčitky, rany pod pás. Aj to bolo počuť z futbalových tribún. „Namiesto toho, aby praví fanúšikovia poďakovali hráčom za predvedený výkon, aj keď sme prehrali, sa začali pýtať, čo sme dali trénerovi Komárna za to, že vyslovil pochvalné slová na adresu našich hráčov…a že koľko nás to stálo,“ rozohnil sa Dvorčák, brániac svojich zverencov. „Dospelo to do štádia, ktoré je neakceptovateľné. A to nie pre mňa alebo klub, ale pre hráčov ako je Vlado Kukoľ, Stano Šesták, Luky Horváth, Vlado Palša a ďalší, ktorí si nezaslúžia, aby ich diváci takto degradovali a dehonestovali,“ vysvetlil klubový prezident, ktorý sa prihovoril podtatranskej futbalovej obci najprv na stránkach FK Poprad.

Zdroj: Dnes24.sk

Pomaly ale isto

V časoch úspešných sú hráči, tréneri a funkcionári vynášaní do nebies. Keď sa darí menej, tak sa z tiežfanúšikov stávajú tréneri, manažéri a agenti. Ako by uspeli nevedno, ale súčasné vedenie je so súčasnosťou vyrovnané a mieni vo svojom smerovaní pokračovať. „Myslím si, že za 4 roky môjho pôsobenia v klube sme prešli dlhú cestu a dokázali sme ľuďom, že tento klub a toto vedenie to s týmto klubom myslia vážne. Chceme to dostať na určitú úroveň a to sa nám podľa mňa aj podarilo,“ dodal Dvorčák, ktorý nie za let popradskej kométy smerom k výšinám ale za poctivú, postupnú prácu pre všetky popradské futbalové kategórie.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM