Peter Handzuš Správy

Ľudí na námestí potešil vláčik: Čo z neho turisti uvidia okrem čínskych obchodov?

Milé prekvapenie čakalo deti a ich rodičov počas sobotného programu na popradskom námestí. Oslavy Medzinárodného dňa detí spestril aj turistický vláčik, ktorý mal v Poprade premiéru.

Ilustračný obrázok k článku Ľudí na námestí potešil vláčik: Čo z neho turisti uvidia okrem čínskych obchodov?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Jazdy vláčikom v Poprade by mali pokračovať aj počas letnej sezóny a mala by to byť atrakcia, ktorá priláka turistov do centra Popradu a aj jeho mestských častí. „My sme v kampani niečo sľúbili a som rád, že sa nám to podarilo zabezpečiť už na deň detí,“ povedal na úvod primátor Popradu Jozef Švagerko.

Vláčik, ktorý vozil deti po Námestí sv. Egídia v Poprade v sobotu, je len prenajatý. Mesto platí za jeho prenájom a ceny sezónneho cestovného vzídu zo spoločného rokovania medzi radnicou a prevádzkovateľom vláčika. Primátor zatiaľ ceny konkretizovať nechcel. „Dnes je to zadarmo. Dúfam, že sa v Poprade osvedčí a bude oň záujem. Že nielen naši domáci, ale aj turisti, ktorí prídu do Popradu, si ho budú mať možnosť pozrieť aj z vláčika,“ dodal primátor Švagerko.

Turistický vláčik by mal byť jedným z krokov, ako oživiť námestie. Momentálne prebieha aj rekonštrukcia Podtatranského múzea a v jeseni by malo byť hotové obchodné centrum Forum. „Chceme otvoriť kostoly, chceme mať prichystaných sprievodcov, a možno sa na Poprad budeme pozerať aj zvrchu,“ prozradil Jozef Švagerko.

O tom, kedy presne začne vláčik po Poprade jazdiť pravidelne, sa Popradčania dozvedia v priebehu nasledujúceho týždňa. No primátor nevylučuje, že ak pôjde všetko ako má, tak by to mohlo byť už počas budúceho víkendu.

Otázkou však je, čo všetko turisti či Popradčania z vláčika uvidia. Na námestí ich určite zaujmú činske obchody a cestou Popradom by mohli obísť aj miestne strašidlá – niekoľko rokov chátrajúce stavby. Aj keď by možno mnohých domácich prekvapilo, aké krásne je námestie v Spišskej Sobote. Len tak mimochodom – koľko Popradčanov videlo na vlastné oči oltár Majstra Pavla v kostole sv. Juraja, ktorý je na tomto námestí?

Prvé inormácie, ktoré radnica o vláčiku zverejnila, nájdete v článku V Poprade sa chystá atraktívna novinka: Po meste bude premávať vláčik! zo 4. majá 2015.

Vláčik na námestí v Poprade
30
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM