Monika Vengrínová Rôzne

V Poprade sa chystá atraktívna novinka: Po meste bude premávať vláčik!

Vláčik, ktorého cieľom bude zatraktívnenie nielen centra mesta, ale i mestských častí, histórie, či osobností Popradu, by mal začať premávať v našom meste už v dohľadnej dobe. Tu sú o ňom prvé zaujímavé informácie!

Ilustračný obrázok k článku V Poprade sa chystá atraktívna novinka: Po meste bude premávať vláčik!
Zdroj: Dnes24.sk

„Vláčik, ktorý bude po Poprade jazdiť, bude zatraktívnením nielen námestia, ale celého Popradu, všetkých jeho častí a spropagovaním našej histórie a osobností,“ informoval primátor mesta Poprad Jozef Švagerko s tým, že skúsenosti s prevádzkou takéhoto turistického vláčika boli zbierať v Terchovej. Podobný vláčik majú i v Ždiari.

V Poprade by mal, podľa Švagerka, premávať zrejme od autobusovej stanice cez námestie a jednotlivé mestské časti. Či bude vláčik spoplatnený a koľko bude takáto jazda stáť, primátor zatiaľ špecifikovať nevedel: „Ak zoženieme sponzorov, tak bude zadarmo. Ak nie, budeme hľadať najlepšie možné podmienky prepravy, aby sme týmto vláčikom jednak nenahrádzali autobusovú dopravu, ale na druhej strane, aby mal pre turistov zmysel“.

Podmienky na získanie takéhoto vláčika bude zisťovať vybraná komisia už tento utorok, podľa primátora by tak v meste mohol premávať už o prvého júna. „Mesto Poprad si takúto atrakciu zaslúži. Podľa mňa tu mala byť už dávno,“ dodal Švagerko.

foto: vláčik Terchová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM