Správy

Lyžovačka v Lomnickom sedle? Padol NOVÝ termín!

Avizované otvorenie zjazdovky v Lomnickom sedle vo Vysokých Tatrách sa posúva. Dôvodom je nepriaznivá predpoveď počasia na najbližšie dni.

Ilustračný obrázok k článku Lyžovačka v Lomnickom sedle? Padol NOVÝ termín!
5
Galéria
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Zjazdovka z Lomnického sedla (2190 m n.m.) je najvyššia položená a najstrmšia zjazdovka vo Vysokých Tatrách. Aj napriek tomu, že v uplynulých dňoch prevádzkovateľ strediska vyvinul maximálne úsilie na jej sprevádzkovanie, lyžiari budú musieť ešte chvíľu počkať, konkrétne do piatku 7. mája.

Parádny víkend na lyžiach

Očakávame silný vietor s rýchlosťou viac ako 20 m/s, čo by už mohlo obmedziť prevádzku lanoviek. Chceme predísť zbytočnému sklamaniu ľudí, ktorí by pricestovali a potom sa nemohli dostať hore. Radšej preto s otvorením počkáme na piatok. Na zjazdovke sme pracovali celý víkend a aj dnes. Ak počasie vydrží, bude víkendová lyžovačka v Lomnickom sedle peknou bodkou za touto zvláštnou lyžiarskou sezónou,“ informoval riaditeľ strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

Okrem dvojsedačky do Lomnického sedla budú od 7. mája v Tatranskej Lomnici uvedené do prevádzky aj kabínkové lanovky Tatranská Lomnica – Štart, Štart – Skalnaté pleso a Skalnaté pleso – Lomnický štít. Predaj lístkov na lanovku na Lomnický štít je kvôli preventívnym opatreniam možný iba pre 1 rodinu alebo členov jednej domácnosti. Presné podmienky nájde verejnosť na stránke www.vt.sk.

Do nedele 9.5.2021 je v prevádzke aj lyžiarske stredisko Štrbské Pleso vo Vysokých Tatrách a lyžiarske stredisko Jasná.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Lyžovačka v Lomnickom sedle začína v piatok
5
Galéria
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Novinky z Popradu a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM