Peter Handzuš Iné športy

Majstrovstvá SR trojčlenných družstiev v bowlingu: Titul putoval do Popradu

Veteráni Tatry v zložení Jurínyi Ľudovít, Lendácky Igor, Pavlikovský Vladimír a Kuziel František získali pre BK Citybowling Poprad majstrovský titul.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá SR trojčlenných družstiev v bowlingu: Titul putoval do Popradu
Zdroj: Dnes24.sk

Seniorská bowlingová liga ročník 2016/2017 bola rozdelená na dve skupiny, kde na východe hralo osem družstiev a na západe sedem družstiev. Odohralo sa päť kôl v každej skupine a podľa poradia si družstvá prenášali určité body do Celoslovenského finále. V skupine Východ popradské družstvo obsadilo prvé miesto a tak do Slovenského finále postupovali z prvého miesta a prenášali si 12 bodov.

V sobotu 8.3. a nedeľu 9.3 sa v Bratislavskej herni BNC bojovalo o titul Majstra Republiky kde všetkých pätnásť družstiev odohralo vzájomné zápasy každý s každým. „Po prvom hracom dni, keď sa odohralo osem zápasov, bolo družstvo Veteráni Tatry na prvom mieste s dvomi prehrami o 0,5 bodu s prenosom pred družstvom Blue Team,“ uviedol člen družstva Veteráni Tatry Igor Lendácky.

V nedeľu finále pokračovalo siedmimi zápasmi. Popradčania pokračovali v dobrých výsledkoch, ale až do posledného zápasu nebolo rozhodnuté, kto sa stane víťazom, pretože Blu Team viedol o 0,5 bodu. „Posledný vzájomný zápas oboch družstiev, ktorý vyhralo družstvo Veteráni Tatry pomerom 4:1 a celkove získalo 65,5 bodu rozhodlo, že Titul Majstra Republiky putoval do Popradu. Veteráni Tatry ako jediné družstvo prehralo z celkového počtu 15 zápasov iba 3 zápasy,“ dodal Lendácky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM