Správy

Máme NOVÝ tip na výlet: V Prešovskom kraji odteraz tróni ďalšia vyhliadková veža, FOTO

Cieľom výstavby bolo zviditeľnenie obce a zvýšenie jej potenciálu vo vzťahu k turistom a návštevníkom.

Ilustračný obrázok k článku Máme NOVÝ tip na výlet: V Prešovskom kraji odteraz tróni ďalšia vyhliadková veža, FOTO
4
Galéria

V Prešovskom kraji pribudla ďalšia vyhliadková veža. Tentoraz nad skalkou v obci Údol v Staroľubovni­anskom okrese. Prešovský samosprávny kraj (PSK) na trojpodlažnú rozhľadňu poskytol v rámci programu Výzva pre región dotáciu 20-tisíc eur.

Krajská samospráva informovala, že výstavbu nedávno dokončili a veža tak slúži verejnosti. Okrem samotnej rozhľadne vysokej viac ako 14 metrov, je súčasťou projektu aj úprava cyklistického altánku.

Zviditeľnenie obce

Rozhľadňa sa rozprestiera na ploche takmer 18 štvorcových metrov. Cieľom výstavby bolo zviditeľnenie obce a zvýšenie jej potenciálu vo vzťahu k turistom a návštevníkom.

K tomu má prispieť aj poloha postaveného objektu.

„Vyhliadková veža je umiestnená v blízkosti cyklotrasy spájajúcej Údol s obcou Plaveč. Jej najvyššie poschodie ponúka panoramatický výhľad na okolité obce, ako sú Plavnica, Hromoš, Ľubotín, Šarišské Jastrabie, Hajtovka, a taktiež na hradnú vežu Ľubovnianskeho hradu,“ uvádza PSK.

Projekt výstavby novej vyhliadkovej veže pri obci Údol v Ľubovnianskej vrchovine sa realizoval v letných mesiacoch. Na jej vybudovanie použili smrek.

Objektívom: Nová vyhliadková veža v Prešovskom kraji
4
Galéria
Zdroj: Facebook.com/Ivett Moravská
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM