Peter Handzuš Futbal

Manchester prilákal do Popradu množstvo fanúšikov. Z víťazstva nad slávnym klubom sa tešia chlapci z DAC

Tradičný jesenný kemp mladých hráčov slávneho tímu Manchester United sa aj tento rok konal v Poprade. Už šiesty rok po sebe tak mohli fanúšikovia tohto klubu vidieť v prípravnom zápase budúce futbalové hviezdy. Tentoraz mali česť sa proti Manchestru postaviť hráči DAC Dunajská Streda.

Ilustračný obrázok k článku Manchester prilákal do Popradu množstvo fanúšikov. Z víťazstva nad slávnym klubom sa tešia chlapci z DAC
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Úvod zápasu, ktorý sledovalo1359 divákov bol viac o taktike a veľa vzrušenia pred bránami nepriniesol, no potom si už diváci aj hráči DAC užívali viac. V zápase sa prejavila malá výšková a aj veková prevaha hráčov Dunajskej Stredy. Tí po polčasovej remíze 1:1 v druhom polčase skórovali ešte dvakrát a keď Manchester nepremenil ani vyloženú tutuvku, z cenného víťazstva sa tešili chlapci z Dunajskej Stredy. „Gratulujem súperom k víťazstvu. Pre našich chlapcov to bola veľká lekcia. Musia sa naučiť byť stále v strehu,“ povedal po zápase tréner Manchestru Paul McGuinness, ktorý tak reagoval na druhý gól v sieti Manchestru, keď jeho hráči pár sekúnd nehrali.

To, že si mladí futbalisti z Dunajskej Stredy mohli zahrať proti rovesníkom zo slávneho anglického klubu, bola pre nich veľká česť. „Chcem sa poďakovať za príležitosť zahrať si proti jednému z popredných európskych tímov. Z víťazstva sa chlapci tešia. Je to také nabudenie do ďalšej práce,“ povedal tréner DAC Dunajská Streda Jozef Olejník.

Proti Manchestru United si tu už zahrali tímy ako Sparta Praha, Baník Ostrava, Tatran Prešov či Dukla Banská Bystrica. Na otázku, či príde čas aj na to, aby si proti slávnemu klubu zahrali aj mladí popradskí futbalisti, ktorým sa v tejto sezóne mimoriadne darí, odpovedal Jan Telenský takto: „Mladí popradskí futbalisti klopú na otvorené dvere. Ale zatiaľ nás nikto nepožiadal, aby si tu mohli zahrať.“ Popradský primátor Jozef Švagerko, ktorý je aj členom správnej rady FK Poprad dodal, že túto informáciu posunie ďalej. „Mladí popradskí chlapci tu trénovali s trénermi a hráčmi Manchestru. Už to len treba nastaviť čo do kvality mužstiev, aby to bolo rovnocenné. Nájdeme cestu a spôsob, aby sme to dokázali pretaviť do zápasu,“ dodal na záver Jozef Švagerko, ktorý tak dal nádej popradským fanúšikom, že v budúcnosti uvidia v NTC aj zápas Manchester United – FK Poprad.

Manchester United U17 – DAC Dunajská Streda U17 1:3 (1:1)
Góly: 34. Dearnley – 36. Kollar , 53. Fertal, 80. Gregora

Manchester United U17 - DAC Dunajská Streda U17 1:3
1
Galéria
Manchester United U-17 vs. FC DAC Dunajská streda U-17
22
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM