Martin Sýkora Samospráva

Mapa bezpečnosti v Poprade: Viete, kde je to najhoršie a kde najlepšie?

Mestská polícia sprístupnila mapu bezpečnosti v meste Poprad. Táto mapa prezentuje priestupky, ktoré riešila mestská polícia v jednotlivých lokalitách mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mapa bezpečnosti v Poprade: Viete, kde je to najhoršie a kde najlepšie?
Zdroj: Mesto Poprad

Na základe toho je možné urobiť si prehľad o výskyte priestupkov proti verejnému poriadku – požívanie alkoholických nápojov na verejnosti, fajčenie na verejnosti, rušenie nočného kľudu, priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, čistoty a ochrany životného prostredia. „Všetky priestupky sú na mape znázornené graficky a farebne odlíšené. Podrobnosti vysvetľuje príslušná legenda, pričom na mape bude vždy prezentovaný aj najbližší adresný bod, kde bol priestupok zaevidovaný. Mapa bezpečnosti je uverejnená na webovom sídle mesta Poprad v sekcii mestská polícia. Mapa obsahuje aktuálne dáta za rok 2017 s tým, že vždy v januári budú dáta aktualizované za predchádzajúci rok,“ uviedol náčelník Mestskej polície v Poprade Štefan Šipula.

Úlohou Mestskej polície Poprad je zabezpečiť a kontrolovať dodržiavanie verejného poriadku na území mesta Poprad, ochrana životného prostredia a plnenie úloh vyplývajúcich zo všeobecne záväzných nariadení mesta, z uznesení mestského zastupiteľstva. K úlohám mestskej polície patrí aj ochrana majetku mesta, majetku občanov, ako aj iného majetku v meste pred poškodením, zničením, stratou alebo pred zneužitím i s využitím ústrední zabezpečujúcich signalizáciu a iných zabezpečovacích systémov. Tiesňová linka Mestskej polície Poprad je 159.

MAPA BEZPEČNOSTI

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM