Martin Sýkora Krimi

Medené káble idú stále na dračku: Kradli sa, kradnú a kradnúť asi aj budú

Popularita v krádežiach medených kábloch neklesá. Možnosť prilepšiť si vo výkupni drahých kovov využíva stále množstvo spoluobčanov - aj za cenu rizika.

Ilustračný obrázok k článku Medené káble idú stále na dračku: Kradli sa, kradnú a kradnúť asi aj budú
Zdroj: Webnoviny.sk

Meď je ako drahý kov dostupnejší ako zlato najmä pre sociálne slabšie obyvateľstvo. Prípady „zmiznutia“ medených častí z rôznych objektov a konštrukcií sa stále množia. Naposledy sa tak stalo v objekte bývalých mliekarní v Starej Ľubovni.

„Páchateľ železnou tyčou vypáčil vchodové dvere vedúce do skladovej haly, z ktorej odcudzil medené káble. Z uvedeného trestného činu bolo na základe dôkaznej situácie vznesené obvinenie 21-ročnému Marekovi a 20-ročnému Róbertovi – obaja zo Starej Ľubovne,“ informoval Daniel Džobanik z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove.

Obvodné oddelenie Policajného zboru v Starej Ľubovni sa zaoberá týmto prípadom trestného činu krádeže, ku ktorému došlo v utorok (4.10.2016) vo večerných hodinách v objekte bývalých mliekarní na Ul. Mýtnej, v Starej Ľubovni. Dvom miestnym mladíkom sa pre pár eur zúžiť životný priestor. „Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia, hrozí im trest odňatia slobody až na dva roky,“ dodal Džobanik.

PREČÍTAJTE SI AJ: Nákup bez zaplatenia: Muž v podmienke si to pokazil mobilným telefónom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM