Pavol Hrabovský Kultúra

Medial Banana, divadlo na námestí a veterány v Tatrách: TOP udalosti v Poprade a okolí

Začiatok prázdnin priniesol viacero zaujímavých udalostí. Chystáte sa na výlet do prírody, či za kultúrou do mesta? Inšpirujte sa redakčným výberom.

Ilustračný obrázok k článku Medial Banana, divadlo na námestí a veterány v Tatrách: TOP udalosti v Poprade a okolí
Zdroj: Mesto Poprad

Festival Popradské kultúrne leto pokračuje ďalej. Okrem neho sa však môžete tešiť na viaceré udalosti, ktoré vám spríjemnia horúce letné dni.

Medial Banana

2.júla o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Koncertné piatky pokračujú vo veľkom štýle. Ikona slovenského reggae Medial Banana prichádza do Popradu, kde odohrá koncert v rámci festivalu Popradské kultúrne leto 2021. Nenechajte si ujsť ich charakteristický hudobný podpis v nádhernom prostredí popradského námestia. Očakávať môžete najznámejšie hity, nedávne novinky, energickú šou, no predovšetkým kopu kvalitnej zábavy.

Stroj času

3.júla o 10:00 hod., Námestie sv. Egídia

Divadlo Actores prichádza na popradské dosky so steampunkovým príbehom o dobrodruhovi Leonardovi. Ten zostrojí stroj času. Samotné cestovanie časom však nie je také jednoduché, akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať. Cesta naprieč časom a priestorom sa môže začať! Počas svojho bláznivého dobrodružstva, stretáva bytosti zo sveta fantázie, akými sú: Báron Prášil, Klobučník z krajiny OZ alebo kapitán Jack Sparrow!

Služobníci s účasťou tvorcov

3. júla o 19:00 hod., Kino Tatran

Služobníci rozprávajú príbeh dvoch študentov kňazského seminára. Píše sa rok 1980 a vedenie školy sa snaží formovať seminaristov do podoby vyhovujúcej režimu. Mladíci sa preto musia rozhodnúť, či si zvolia cestu kolaborácie alebo cestu svedomia, ktorá ich však dostane pod drobnohľad ŠtB. Na predstavení sa zúčastní aj režisér Ivan Ostrochovský, ktorý odpovie na vaše otázky v diskusii po filme.

100 vecí

3. júla o 20:00 hod., Námestie sv. Egídia

Filmové soboty prinášajú na popradské plátno film o veciach, ktoré nás obklopujú. Dokážete si predstaviť život bez vecí, ktoré vlastníte? Robia nás tieto veci vôbec šťastnými? Uviazli sme v materiálnych hodnotách natoľko, že nevidíme dôležité veci okolo nás? Najlepší priatelia Toni a Paul sa vzdajú na 100 dní všetkého, čo vlastnia. Každý deň si však môžu jednu vec zobrať späť. Bláznivá komédia o hľadaní šťastia v súčasnom materiálnom svete.

Hravé popoludnie na Tancuľke

3. júla o 15:00 hod., Poprad – Kvetnica, Tancuľka

Centrum voľného času v Poprade si pre malých aj veľkých pripravilo kopec zábavy na Tancuľke. Čakajú na vás maskoti, maľovanie na tvár, jazda na poníkovi, ohnisko s možnosťou opekania, hry a mnoho kvalitnej zábavy. Stačí nabaliť špekáčiky a hor sa oproti zážitkom.

Orchester Klasik Band

4. júla o 15:00 hod., Námestie sv. Egídia

V rámci festivalu Popradské kultúrne leto 2021 a festivalu Šengenský Poludník sa vám na námestí predstaví tanečný dychový orchester – Klasik Band. Zoskupenie, ktoré vzniklo ešte na základnej umeleckej škole v Košiciach, sa za 14 rokov dokázalo vypracovať na špičku slovenskej orchestrálnej hud­by.

Nenechajte si ujsť ani tieto udalosti v okolí Popradu:

Tatranský Oldtimer 2021

3. júla 2021 od 9:00 hod., Tatranská Lomnica a okolie

Šiesty ročník tradičného stretnutia veteránov prichádza už túto sobotu do Tatranskej Lomnice. Čaká vás bohatý kultúrny program, kedy vystúpi kapela Prešovský dixieland s Katkou Koščovou, dobové kostýmy, no predovšetkým mnoho veteránov, ktorých budete môcť vidieť aj na cestách v rámci Vysokých Tatier.

ČSOB Night Run

3. júla o 19:45 hod., Štrbské Pleso

Ďalší ročník obľúbených pretekov na Štrbskom Plese sa uskutoční už túto sobotu. Tešiť sa môžete na množstvo pretekárov, ktorí budú behať v nádhernom a tajomnom prostredí Vysokých Tatier. Príďte aj vy podporiť mužov aj ženy, ktorí budú súťažiť v troch vekových kategóriách, a na dvoch tratiach s dĺžkou 5 a 10 kilometrov.

Ako to vyzeralo na otvorení Popradského kultúrneho leta môžete vidieť v priloženej galérii.

Nenechajte si ujsť dianie z celého Slovenska na portáli Dnes24.sk

Richard Müller otvoril Popradské kultúrne leto
6
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM