Dominika Pacigová Basketbal

Medzinárodný turnaj v Ostrave: Malé medvede si odniesli strieborné medaily

Malí basketbalisti Iskry Svit opäť bojovali za hranicami Slovenska. Na medzinárodnom turnaji v Ostrave sa v silnej konkurencii dokázali presadiť a zlaté medaily im unikli len o chlp.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný turnaj v Ostrave: Malé medvede si odniesli strieborné medaily
Zdroj: archív Michaely Drobnej

Medzinárodný basketbalový turnaj pod názvom Easter tournament Ostrava 2018 prilákal 151 dievčenských a chlapčenských tímov z takmer celej Európy. Turnaja sa zúčastnili i družstvá chlapcov BKM Iskra Svit. Kategória U13 pod vedením trénerky Michaely Drobnej si odniesla nielen nové zážitky a skúsenosti, ale i strieborné medaily.

Prehra až vo finále

Dvanásť a trinásťroční Sviťania sa turnaja zúčastnili prvýkrát. „Zápasy boli náročné, pretože sme mali v skupine kvalitných súperov. Najťažším stretnutím bol duel s Maďarskom, kde boli fyzicky silnejší hráči. Vyhrali sme v posledných sekundách zápasu, kedy sme skórovali spoza trojkového oblúka. Bola to asi najväčšia basketbalová škola, akú sme túto sezónu mohli dostať,“ vyjadrila sa trénerka Michaela Drobná.

Následná výhra s tímom BK Snakes Ostrava ich posunula do semifinále. Bez menšieho zaváhania si poradili s mladíkmi z Prievidze a čakal ich boj o zlaté medaily. Opäť sa ukázala obrovská bojovnosť a dravosť basketbalistov. „Vo finále sme odohrali veľmi ťažký zápas s domácou Ostravou. Bolo ťažké ubrániť dvoch hráčov, ktorí boli od nás aj o dve hlavy vyšší. Chalani sa však nevzdávali a bojovali. Hoci sme rozhodujúci zápas prehrali, z turnaja sme odchádzali veľmi spokojní s predvedenou hrou,“ doplnila Drobná.

Iskra Svit mládež v Ostrave 04/2018
5
Galéria
Zdroj: archív Michaely Drobnej

Veľký prínos a nové skúsenosti

V Ostrave sa malé medvede stretli aj s doposiaľ neznámymi tímami. „Turnaj hodnotím veľmi pozitívne. Každé družstvo hralo iný štýl basketbalu. V každom zápase sme museli riešiť iné situácie a hľadať nové návody. Bolo to veľmi inšpiratívne,“ skonštatovala a dodala, že si veľmi priala, aby jej zverenci odohrali zápas s družstvom z Nemecka, ktoré hralo na vysokej úrovni. Turnaj bol pre nich obrovským prínosom. „Organizácia bola skvelá. Šťastie je v športe mnohokrát dôležité a dá sa povedať, že na tomto turnaji stálo aj pri nás. Z Ostravy si však odnášame obrovskú skúsenosť,“ uzavrela trénerka s tým, že si jej družstvo vybojovalo i postup na Majstrovstvá Slovenskej republiky, ktoré sa budú konať v druhej polovici mája v Handlovej.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM