Monika Vengrínová Iné športy

Mega úspešný atlét trénuje v Tatrách: Dôvodom je príprava na obhajobu majstrovského titulu

Za jedno z miest svojej prípravy pred odchodom na Diamantovú ligu v Monaku si mladý atlét Pavel Maslák vybral práve slovenské veľhory. Tu skúša rýchlosť po zranení a tréningy v Tatrách si nevie vynachváliť.

Ilustračný obrázok k článku Mega úspešný atlét trénuje v Tatrách: Dôvodom je príprava na obhajobu majstrovského titulu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Dvadsaťtri ročný český bežec je aktuálnym halovým majstrom sveta na štyristo metrov a halovým majstrom Európy na štyristo metrov. Na minuloročných majstrovstvách sveta v atletike skončil piaty. Tiež je českým rekordérom v behu na štyristo metrov. Na Štrbskom Plese trénuje poslednú fázu pred odchodom do Monaka, kde bude štartovať v diamantovej lige.

„Tento štadión využíva svetová špička. Trénovalo tu naozaj veľa významných ľudí. Napríklad svetový rekordér a olympijský víťaz v desaťboji Roman Šebrle, či naši najlepší atléti Lucka Klocová, Jozef Repčík a mnohí ďalší,“ objasnil dôvod výberu práve tohto miesta majstrom sveta Peter Hritz, bývalý športovec a starosta Novej Lesnej.

Maslák sa tu dostáva do formy po zranení, aby už v auguste mohol zabojovať o titul majstra Európy v Zürichu. „Už máme za sebou veľa prípravy, teraz v Tatrách skúšame rýchlosť, aby sme vedeli, ako to vyzerá s mojim zranením. Majstrovstvám Európy predchádza celá naša príprava,“ uviedol Pavel Maslák s tým, že potom sa plánuje sústrediť na budúcoročné majstrovstvá sveta v Pekingu, kde by chcel skončiť najhoršie štvrtý.

V Tatrách je podľa jeho slov tretí raz, pričom s prípravou pod tatranskými štítmi začal minulý rok. „Darilo sa mi tu dobre, takže asi sem budeme jazdiť častejšie. V Tatrách sú fakt super podmienky a je to tu paráda,“ myslí si úspešný bežec. Páči sa mu tiež, že na štadión môžu chodiť trénovať aj deti a budúcim atlétom odkazuje, aby sa tohto športu držali. „Nehovorím, že je jednoduché sa v ňom presadiť, ale určite je to jednoduchšie, ako napríklad vo futbale. A dá sa presadiť aj medzi atlétmi čiernej pleti, ktorí k tomuto športu majú predpoklady. Je to síce veľmi ťažké, ale keď človek drie a chce, tak sa to dá,“ dodal Maslák, ktorého najväčšou motiváciou je byť najlepší.

Atletická hviezda trénovala v Poprade
19
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM