Pavol Krupka Rôzne

Rekonštrukcia škôl v Poprade: Mesto na obnovu dalo vyše 500 000 €

Popradská samospráva pokračovala v roku 2012 v rekonštrukcii a modernizácii škôl na území mesta. Investícia do skvalitnenia podmienok na vzdelávanie prevýšila v kapitálových výdavkoch sumu 500-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia škôl v Poprade: Mesto na obnovu dalo vyše 500 000 €
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Najväčšia časť prostriedkov smerovala v roku 2012 do Základnej školy s materskou školou na Ulici Fraňa Kráľa v Poprade -Veľkej. „Na novú strechu sme schválili 220 000 a na nákladný výťah ďalších 12 000 eur. Z verejného obstarávania napokon vyšla cena 153-tisíc za strechu a necelých 12-tisíc eur na nákladný výťah“, vysvetlila Edita Pilárová, vedúca odboru školstva na popradskej radnici. Keďže cez pôvodnú strechu 50-ročnej budovy už zatekalo, bola nová strecha doslova nevyhnutnosťou. Nákladný výťah pre zmenu výrazne uľahčil prácu v školskej kuchyni.

Z investícií sa však mohli tešiť aj v ďalších popradských školách. „Novú strechu dostala Materská škola na Dostojevského ulici, podarilo sa dokončiť zateplenie budovy Materskej školy na Podtatranskej ulici, zrealizovali sa stavebné úpravy pre ZUŠ, modernizovali sa jedálne v školách“,kon­štatuje v závere roka 2012 Pilárová.

„To všetko sú splnené ciele, ktorými sme tento rok realizovali zámer modernizovať a rekonštruovať školy. V spolupráci s vedením škôl, s učiteľmi a s rodičmi sa tak snažíme neustále zlepšovať podmienky na vzdelávanie našich malých Popradčanov“, uviedol viceprimátor Popradu Adrián Kromka. V postupnej modernizácii škôl chce radnica pokračovať podľa možností rozpočtu aj v budúcom roku.

Materská škola dostala novú strechu
7
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM