Monika Vengrínová Samospráva

Mesto rozdeľovalo peniaze na šport: Komu sa koľko ušlo?

Cieľom Mesta Poprad v roku 2015 je naďalej podporovať športové kluby v súlade s prijatou Koncepciou rozvoja športu v meste Poprad, prioritou teda zostávajú družstvá v športoch hokej, futbal, basketbal. A takto medzi nich financie rozdelilo.

Ilustračný obrázok k článku Mesto rozdeľovalo peniaze na šport: Komu sa koľko ušlo?
Zdroj: TASR

Mestu bolo predložených šesť žiadostí o poskytnutie dotácií na športovú činnosť. O dotáciu tak požiadali HK Poprad, s.r.o., HOKEJOVÝ KLUB ŠPORTOVÝ KLUB POLÍCIE POPRAD, Basketbalová akadémia mládeže Poprad, Futbalový klub Poprad a ŽHK POPRAD. Požiadavky klubov boli v celkovej výške 710 000 eur, z toho 435 000 eur na mládežnícke kategórie a 275 000 eur na kategórie dospelých.

„V rozpočte mesta Poprad na rok 2015 boli schválené finančné prostriedky na podporu športovej činnosti vo výške 128 750 eur. Poslanci navrhli, že rozpočtované prostriedky v tejto výške budú poskytnuté na mládež, aby aspoň sčasti pokryli požiadavky športových klubov,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že východiskom pre rozdelenie dotácií bol rok 2013

Poslanci napokon rozdelili prostriedky pre mládež pre Hokejový klub Športový klub polície Poprad vo výške 50 000 eur, pre Futbalový klub Poprad vo výške 45 000 eur a Basketbalovú akadémiu mládeže Poprad, ktorá dostane 23 000 eur. Dodatočne bola doručená aj žiadosť Basketbalového klubu mládeže Svit, ktorý požadoval dotáciu vo výške 25 tis eur. Poslanci rozhodli napokon o dotácii vo výške 2 750 eur.

„Okrem týchto prostriedkov sa poslanci rozhodli ponechať rezervu vo výške 8 000 eur, pričom táto sa bude deliť v druhom kole buď podľa požiadaviek malých klubov, alebo sa rozdelí medzi veľké kluby. O rozdelení tejto rezervy bude rozhodovať komisia, prípadne mestské zastupiteľstvo, čo bude závisieť od výšky dotácie,“ informoval Galajda.

Poslanci MsZ sa na tom istom zastupiteľstve venovali aj opakovanej požiadavke HK Poprad s.r.o. o finančnú podporu na záchranu extraligového hokej. Po intenzívnej diskusii sa napokon poslanci rozhodli podporiť dotáciou na činnosť aj seniorský šport. V rámci grantovej podpory športu dostali dotácie tri seniorské športové kluby, a to HK Poprad, s.r.o. vo výške 80 000 eur, „A“ družstvo dospelých v FK Poprad vo výške 20 000 eur a Basketbalová akadémia mládeže Poprad v kategórii ženy vo výške 10 000 eur.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM