Peter Handzuš Rôzne

Mesto vyhlásilo kalamitu. V Poprade pripadlo do 40 cm snehu

V Poprade napadlo za posledných 12 hodín do 40 cm nového snehu. Vzhľadom na to, že sneženie neprestáva a vznikajú prvé komplikácie, rozhodla sa samospráva vyhlásiť 2. kalamitný stupeň.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vyhlásilo kalamitu. V Poprade pripadlo do 40 cm snehu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Absolútnou prioritou je udržať prejazdné komunikácie zaisťujúce hromadnú autobusovú dopravu, príjazdy ku zdravotníckym zariadeniam a miesta nebezpečné z hľadiska dopravy. Údržba sa vykonáva pluhovaním, posypom a po ukončení sneženia v prípade potreby odvozom snehu“, uviedol riaditeľ Správy mestských komunikácií v Poprade Peter Fabián.

Momentálne je v teréne 17 kusov techniky, 13 pochádza z garáží SMK a 4 z externých zdrojov. Postupne mesto povoláva ďalšiu dostupnú a voľnú techniku. Najväčší problém s čistením komunikácií je pri parkoviskách na sídliskách, z ktorých mnoho áut kvôli snehovej kalamite ani nevyrazilo.

Na platených parkoviskách sa dnes kvôli sťaženej dostupnosti nebude vyberať parkovné, závory budú otvorené a pracovníci parkovacej služby budú pomáhať tieto parkoviská dočisťovať.

Samospráva zároveň žiada obyvateľov v tejto náročnej situácii o trpezlivosť a zhovievavosť. Aj keď je nasadená všetka dostupná technika a pracovné sily, čistenie ulíc a ciest bude v tomto počasí veľmi náročné. Čistenie komunikácií bude naďalej prebiehať postupne podľa operačného plánu zodpovedajúceho tejto situácii.

Mesto vyhlásilo kalamitu. V Poprade pripadlo do 40 cm snehu
12
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM