Monika Vengrínová Rôzne

Mestská informačná kancelária sa pripravuje na letnú sezónu: Prichádza s niekoľkými novinkami

Pred začiatkom letnej sezóny, ktorá sa nezadržateľne blíži si Mestská informačná kancelária (MIK) pripravila niekoľko noviniek. Zaujímavé sú nielen pre turistov, ale i samotných Popradčanov.

Ilustračný obrázok k článku Mestská informačná kancelária sa pripravuje na letnú sezónu: Prichádza s niekoľkými novinkami
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako jedna z najdôležitejších noviniek, ktoré MIK má, je nová webstránka www.visitpoprad.sk. Tá má ambíciu ponúknuť nielen turistom, ale aj obyvateľom mesta Poprad a širšieho regiónu tipy na výlety v okolí a voľnočasové možnosti, informácie o možnostiach ubytovania, gastro služieb a dopravy.

Dôležitou súčasťou webovej prezentácie je podľa riaditeľky MIK Lucie Pitoňákovej aj kalendár podujatí, ktorý má ambíciu stať sa najkomplexnejšou databázou tohto druhu pre Poprad a okolie. Novinkou v ponuke MIK je aj predaj poštových známok a poštová služba s poštovou schránkou, ktorá sa nachádza priamo v kancelárii.

„Zaujímavosťou v súvislosti s predajom potravinových darčekov je línia pod názvom Made in Poprad. Ide o výrobky vyrábané priamo v Poprade, ktoré sa budú predávať pod samostatným logom, pričom ide o kávu, čaj, pivo, čokoládu i liehoviny. Uvítame, ak nám v budúcnosti do tejto línie pribudnú aj ďalšie značky. Produkty majú exkluzívne darčekové balenie a môžu byť nielen suvenírom pre cudzincov prichádzajúcich k nám, ale aj vývozným artiklom reprezentujúcim naše mesto. Tieto produkty plánujeme prezentovať aj na podujatiach, ako je Made in Slovakia, Viva Italia, Vianočný jarmok a ďalších,“ doplnila Pitoňáková.

Návštevníkov mesta podľa nej určite poteší aj rozšírená ponuka nových suvenírov ako napr. vizitky Wandercard, nové typy magnetiek, vonné sviečky či odznaky. V rámci vytvárania motívov na suveníry spolupracuje MIK s viacerými profesionálnymi a amatérskymi umelcami. „Nadviazali sme aj spoluprácu so základnými umeleckými školami na Štefánikovej a Letnej ulici. Žiaci výtvarného odboru pre nás maľujú motívy mesta Poprad, ktoré budú použité v novej sérii darčekových predmetov na pohľadniciach, magnetkách, hrnčekoch, možno i tričkách,“ dodala Pitoňáková.

MIK okrem toho už od 1. júna predlžuje otváracie hodiny, turistom i obyvateľom Popradu tak budú jej služby k dispozícii od pondelka do piatka od 8. do 18. hodiny, v sobotu od 9. do 13. hodiny a v nedeľu od 14. do 17. hodiny. „Minulý rok sme mali takto otvorené len počas júla a augusta, tento rok predlžujeme otváracie hodiny už v júni a podľa záujmu budeme takto v prevádzke aj v septembri,“ uzavrela riaditeľka MIK.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM