Monika Vengrínová Krimi

Mestská polícia vlani riešila množstvo priestupkov: Došlo aj na použitie donucovacích prostriedkov

Viac ako dvetisíc priestupkov a na pokutách vybraných 40-tisíc eur. Taký bol rok 2013 z pohľadu Mestskej polície v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia vlani riešila množstvo priestupkov: Došlo aj na použitie donucovacích prostriedkov
Zdroj: Webnoviny.sk

Zo štatistík Mestskej polície v Poprade vyplýva, že v uplynulom roku riešili 2061 priestupkov, pri ktorých vybrali na pokutách 40 675 eur. Proti majetku bolo vykonaných 113 priestupkov s udelenými pokutami vo výške 1830 eur, proti verejnému poriadku a občianskemu spolunažívaniu 100 priestupkov s 1280 eurami na vybraných pokutách. V oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky sa stalo 1647 priestupkov, pri ktorých boli uložené pokuty vo výške 35 200 eur. Ostatných blokových pokút polícia udelila 174 v celkovej výške 2365 eur.

Polícia priestupky riešila i napomenutím, a to v 128 prípadoch. Zadržaných bolo v minulom roku 29 ľudí a vypátrané boli tri osoby. Muži zákona museli v deviatich prípadoch použiť donucovacie prostriedky. Sedemkrát polícia riešila priestupky spáchané maloletými.

Mestská polícia však v roku 2013 pôsobila aj preventívne, keď v materských, základných a stredných školách spolu urobila 248 prednášok a besied pre deti a žiakov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM